Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. května 2024 12:17
Čas čtení 1:35
Veronika Ábelová

V těchto evropských zemích je nejvíc kapesních krádeží. Tipneš si, která „vyhrála“?

V těchto evropských zemích je nejvíc kapesních krádeží. Tipneš si, která „vyhrála“?
Zdroj: Unsplash/Daniel Basso/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ FRANCIE ITÁLIE NĚMECKO NIZOZEMSKO ŠPANĚLSKO
Uložit Uložené

Blíží se léto a s tím spojené dovolené a cestování. Na těchto místech by sis ale měl*a dávat na své věci pozor ještě víc něž obvykle. Přinášíme ti žebříček evropských měst, která zaznamenala nejvyšší počet kapesních krádeží.

Evropský seznam kapesních krádeží pro rok 2024 zveřejnila britská cestovní pojišťovna Quotezone. Nový seznam sestavil tým analytiků, kteří prohledávali data z recenzí o kapesních krádežích. Jejich práce odhalila, že největší počet kapesních krádeží se odehrává na těch nejvíce rušných a nejoblíbenějších atrakcích v Evropě, kdy se zloději nenápadně pohybují mezi davy lidí.

Doporučeno
Blíží se Den matek. Máme pro tebe několik tipů, jak strávit den s tou svou Blíží se Den matek. Máme pro tebe několik tipů, jak strávit den s tou svou 9. května 2024 10:15

Mezi tyto atrakce se řadí například Eiffelova věž v Paříži, čtvrť červených luceren v Amsterdamu nebo Braniborská brána v Berlíně. Nejhůře však dopadla jiná země. První desítku potom doplnilo Portugalsko, Turecko, Řecko, Polsko a Irsko.

Pojď se podívat na čtyři evropské země, kde si dávat při cestování největší pozor.

4. Nizozemsko

Nejvíce krádeží se odehrává na nejvíce navštěvovaných místech v Amsterdamu, jako jsou čtvrť červených luceren, Muzeum Anny Frankové a Rijksmuseum. Tato místa jsou považována za vůbec nejvíce nebezpečná s počtem 100 krádeží na milion návštěvníků a návštěvnic.

amsterdam, holandsko
Zdroj: Unsplash/Max van den Oetelaar/volně k užití

3. Španělsko a Německo

Na třetím místě se objevilo Španělsko a Německo s počtem 111 krádeží na milion turistů a turistek. Ve Španělsku se kapsáři*kapsářky nejvíce pohybují na ulici Las Ramblas v centru Barcelony. Německo pak zaznamenalo největší počet kapesních krádeží v oblasti Braniborské brány, Reichstagu, East Side Gallery a památníku holocaustu v Berlíně.

barcelona
Zdroj: Unsplash/Ken Cheung
berlin
Zdroj: Unsplash/Florian Wehde

2. Francie

Největší problém kapesních krádeží zaznamenala Paříž, která se usadila s počtem 251 krádeží na milion lidí na druhém místě. Nejvíce se objevovaly u Eiffelovy věže, Vítězného oblouku, katedrály Notre-Dame a kolem oblíbených muzeí umění Orsay či Louvre. Více příležitostí ke krádežím se naskytne při letošních olympijských hrách, které se konají ve Francii. Návštěvníci by tak měli být více pozorní a hlídat si své věci.

Francúzsko, Paríž
Zdroj: Unsplash/Anthony DELANOIX

1. Itálie

Tato země úchvatných historických památek a výborného jídla skončila na seznamu kapesních krádeží vůbec nejhůře. Podle něj se počet krádeží zvýšil o tři procenta oproti minulému roku. Tomu nasvědčuje 478 případů kapesních krádeží na každý milion britských návštěvníků.

Doporučeno
„Počůrané“ džíny za téměř 20 tisíc korun jsou hitem. Po počátečních rozpacích si je lidé zamilovali a vykoupili „Počůrané“ džíny za téměř 20 tisíc korun jsou hitem. Po počátečních rozpacích si je lidé zamilovali a vykoupili 2. května 2024 10:02

Největší počet krádeží zaznamenala fontána di Trevi, kde se za hodinu vystřídá až 18 tisíc návštěvníků. Následují Koloseum, Pantheon, katedrála Narození Panny Marie v Miláně a ikonická Galerie degli Uffizi ve Florencii.

Milán, itálie
Zdroj: Unsplash/Daryan Shamkhali

A co můžeš udělat, aby ses krádežím vyhnul nebo vyhnula? Ne vždy to samozřejmě ovlivníš, ale tady je pár tipů, které ti určitě mohou pomoct. Před odjezdem si zkontroluj své cestovní pojištění. Pokud si s sebou bereš cenné věci, o které bys opravdu nerad*a přišel*přišla, nech si je raději zamčené na ubytování. A v neposlední řadě buď ostražitý*ostražitá, dávej si v pozor na své věci a hlavně kapsy.

Zpět
Sdílet
Diskuse