Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. listopadu 2019 8:10
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Victoria's Secret Fashion Show 2019 je oficiálně zrušená

MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Kvůli výběru příliš hubených modelek byla společnost už dlouho kritizována. Nyní říká, že zrušení prohlídky je součástí „vývoje poselství společnosti“.

Andílky ve spodním prádle od Victoria's Secret tuto zimu neuvidíme, informuje Business Insider. Už měsíce se spekulovalo o tom, zda se přehlídka konat bude a nyní máme odpověď. Show byla oficiálně zrušena.

 

Victoria’s Secret Fashion Show 2019 je oficiálne zrušená
Victoria’s Secret Fashion Show 2019 je oficiálne zrušená Zdroj: Twitter/ Victorias Secret

Mateřská společnost L Brands zrušila letošní Victoria's Secret Fashion Show. Tvrdí, že jde o součást „vývoje poselství společnosti“. Pravděpodobně se to spojuje s tím, že lidé už dlouho VS kritizovali, že podporují zastaralé standardy krásy. Připojila se i Karlie Kloss, která s předváděním pro Victoria's Secret přestala kvůli feminismu.

Přehlídka se konala každý rok již od roku 1995 a byla známá i tím, že obsahovala mimořádně štíhlé modelky. Kdysi se účast na molu této značky považovala za tu nejvyšší metu, které může modelka dosáhnout. Nicméně, popularita show značně poklesla, zatímco v roce 2013 ji sledovalo 9,7 milionu lidí, loni to bylo 3,3.

„S našimi zákazníky budeme komunikovat, ale nebude to nic v rozsahu módní přehlídky,“ řekl generální ředitel Stuart Burgdeorfer. Dodává, že se i tak nikdy neukázalo, že by se po odvysílání přehlídky zvedly jejich příjmy, a proto se nebojí tento krok udělat.

Doporučeno
Victoria's Secret najala do své kampaně historicky poprvé transgender modelku Victoria's Secret najala do své kampaně historicky poprvé transgender modelku 5. srpna 2019 8:51

K počátečním pochybnostem kolem fashion show se lidé dostali kvůli tomu, že Shanina Shaik, jeden z andílků, už v červenci pro Telegraph řekla: „Victoria's Secret show se letos bohužel nebude konat. Vůbec si na to nedokáži zvyknout, protože v této době jsem každý rok trénovala jako andílek.“ Společnost se ale vyjádřila až nyní a její slova potvrdila.

Domů
Sdílet
Diskuse