Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2019 15:12
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Muže, který pomáhal policistům při teroristickém útoku v Londýně, v ten den pustili z vězení. Zabil ženu

NEWS
Uložit Uložené

Jamese Forda v ten den propustili z vězení, od roku 2004 si odpykával trest za vraždu ženy Amandy Champion.

V pátek v Londýně zabil teroristický útočník dva lidi a další tři zranil. Šlo o 28letého Usmana Khana, který si v minulosti odpykal trest ve vězení za teroristické činy. Útočil nožem, měl na sobě vestu a zřejmě atrapu bomby, policie ho zastřelila. Premiér Johnson nazval čin hrozivým a vyjádřil svůj soucit s oběťmi a jejich nejbližšími.

Doporučeno
Útok na London Bridge byl teroristickým činem, policie oznámila, že útočníka zastřelili Útok na London Bridge byl teroristickým činem, policie oznámila, že útočníka zastřelili 29. listopadu 2019 18:24

Jedním z mužů, kteří policistům asistovali, byl 42letý James Ford. Snažil se pomoci zraněné ženě. Forda v ten den propustili na den z vězení, od roku 2004 si odpykával trest za vraždu ženy Amandy Champion, píše The Telegraph.

Její rodina nevěděla, že muže propustili. Amandu, které bylo mentálně 15 let, zabil v červenci 2003, nejdříve ji uškrtil a pak jí podřezal hrdlo. Její tělo nechal v pustině nedaleko domu, kde bydlela.

Policie nejprve netušila, že ženu zavraždil právě on. Odhalil ho telefonát s tamní linkou důvěry. Přiznal se, že zabil dívku. V ten měsíc na linku volal 45krát a mimo jiné se svěřil, že chystá sebevraždu. 

Rodina Amandy to, že je její vrah na svobodě, zjistila až z televize, když viděli jeho obličej. „Není to hrdina, ale vrah. O jeho propuštění jsme jako rodina oběti ani nevěděli. Zavraždil postiženou dívku,“ cituje Daily Mail tetu Amandy Anagelu Cox.

Zpět
Sdílet
Diskuse