Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. prosince 2019 10:41
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Útočníka v Ostravě ohlásila policii jeho matka

NEWS
Uložit Uložené

Matka útočníka Ctirada Vitáska z Opavska byla prý klíčovou osobou vedoucí k jeho dopadení.

Klíčovou roli v pátrání po útočníkovi z Fakultní nemocnice Ostrava Ctiradu Vitáskovi sehrála jeho matka, když jej po incidentu, kdy se vrátil domů a vše ji oznámil, podle informací MF DNES udala na policii. Informaci komentovaly Novinky.cz.

Doporučeno
Nezvykle tichá Ostrava. Prosluněné město tiše truchlilo za oběti masakru ve fakultní nemocnici Nezvykle tichá Ostrava. Prosluněné město tiše truchlilo za oběti masakru ve fakultní nemocnici 11. prosince 2019 10:00

Dvaačtyřicetiletý útočník, který měl v úterý 10. prosince na svědomí šest lidských životů a tři raněné, byl prý podle dvou na sobě nezávislých zdrojů novin nahlášen na policii svou matkou asi tři hodiny po incidentu.

Jak už jsme psali v článku, své matce se po incidentu přiznal. Řekl, že zastřelil někoho v nemocnici zabil a ohlásil jí, že se zabije také. Žena tak cítila vůči obětem i svému synovi občanskou povinnost ohlásit ozbrojeným složkám, kam se rozhodl ujet, a navedla policii k okolí obce Děhylov asi osm kilometrů od Ostravy.

Domů
Sdílet
Diskuse