Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. prosince 2019 13:58
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

„Dannyho parťáci" z Brna na videu kradou muži z bundy 250 tisíc korun, policie žádá veřejnost o spolupráci

NEWS BRNO ČESKO
Uložit Uložené

Profesionální krádež statisíců korun zaznamenala bezpečnostní kamera.

Za dobrotu na žebrotu. Muž z jedné brněnské firmy chtěl v pondělí udělat svým zaměstnancům radost a vybral z účtu jejich vánoční prémie, které se jim chystal předat. V restauraci, kam si peníze vzal, jej o ně ale lišáckým způsobem připravili dva muži. Police nyní po zlodějích pátrá.

Doporučeno
Čech v autě nechal 5 milionů korun. V Brně mu zloděj všechny peníze ukradl Čech v autě nechal 5 milionů korun. V Brně mu zloděj všechny peníze ukradl 22. června 2019 9:03

Jednatel jedné brněnské firmy měl zvyk, že svým zaměstnancům každoročně před Vánoci vyplatí prémie. Vybral tedy v hotovosti bezmála 250 tisíc korun, které však pouze uložil do bundy, ve které šel následně na oběd. Na videu je vidět, že si ji pouze při jídle přehodil přes židli a dal se do jídla se svým kolegou. Bundy si nevšímal.

K vedlejšímu stolu si ale přisedli dva muži, kteří nejspíš o tomto zvyku jednatele věděli. Nejdříve jeden z nich předstíral, že si jde koupit oběd, zatímco druhý si šel sednout ke stolu hned za nešťastným mužem. Zády k němu si pak sedl druhý komplic, kterému se úspěšně a  nepozorovaně ze stany postiženého, povedlo peníze ukrást. Očím kamery však jejich čin neušel.

„Že se skutečně muselo jednat o rychlou a hlavně nenápadnou akci, hovoří i to, že po celou dobu naproti jednateli seděl jeho nic netušící kolega. V současné době je případ policisty prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu krádež," uvedl mluvčí policie Petr Vala. Muži zákona zároveň prosí o pomoc, pokud byste muže poznali, volejte na číslo 158.

Domů
Sdílet
Diskuse