Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. prosince 2019 19:06
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Panic! At The Disco zlomili rekord, s písní High Hopes vládnou rockovému žebříčku už 50 týdnů

HUDBA
Uložit Uložené

Kapela Panic! At The Disco (PATD) z Las Vegas dokáže zaujmout fanoušky i popovějšími melodiemi.

Někdo je řadí do alternativního rocku, někdo do rocku či do pop punku. Pravdou je, že Panic! At The Disco vždy tíhli spíše k té popovější straně síly. Což jim nejspíš pomohlo urvat  i jedno totální prvenství. Jejich singl „High Hopes“ se totiž opravdu zabydlel v té nejužší špičce žebříčku Billboard Hot Rock Songs, kde s přehledem, už 50 týdnů, okupuje příčku číslo jedna.

Doporučeno
John Frusciante se po 10 letech vrací do Red Hot Chili Peppers John Frusciante se po 10 letech vrací do Red Hot Chili Peppers 16. prosince 2019 11:35

Ironií je, že tato čistě popová písnička zaujala první místo na tak dlouhou dobu zrovna v rockovém žebříčku. Ono už hodně vody uplynulo od doby, kdy PATD vypustili cirkusově laděné video k třikrát platinovému singlu „I Write Sins Not Tragedies“ do světa a vyhráli s ním videoklip roku 2006 na MTV Video Music Awards. Přizpůsobeni moderním trendům, z písničky z posledního alba „Pray for the Wicked" udělali unikát. Je prvním songem vůbec, kterému se kdy takový kousek podařil

Čím to, že si tato písnička zasloužila takovou oblibu? Možná nápadně podobný hlas dlouholetého zpěváka kapely Brendona Urieho s frontmanem jiné superkapely, která prošla  proměnou z pop punku do popu – Patricka Stumpha z Fall Out Boy. Možná zapůsobil její motivační charakter a chytlavost. Každopádně ne všichni fanoušci jsou s tímto popovým trackem na rockovém trůnu smířeni.

Faktem ale zůstává, že píseň „High Hopes“ je nadále neporaženým šampionem. Vládla také v jiných kategoriích, Billboard píše, že 15 týdnů vedla žebříček Adult Pop Songs a 6 týdnů žebříček Pop Songs. Tudíž změněni nebo ne, dobrou hudbu nejspíš stále dělat dokáží.

Domů
Sdílet
Diskuse