Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. ledna 2020 18:53
Čas čtení 0:34
Vl Mi

Ukrajinské letadlo sestřelili, oznámil kanadský premiér. Poslala ho prý k zemi íránská raketa země-vzduch

NEWS ÍRÁN
Uložit Uložené

Ukrajinští experti chtějí v Íránu zkoumat zbytky ze zříceného letadla a hledat případné úlomky protiletadlové rakety.

AKTUALIZOVÁNO 21:27 V Teheránu se ve středu zřítilo ukrajinské letadlo, zahynulo všech 176 lidí, kteří se nacházeli na palubě. Tragédie se nadále vyšetřuje, zpočátku se hovořilo o technických problémech. Letadlo ale zřejmě sestřelila raketa.

V Teheránu se ve středu zřítilo ukrajinské letadlo, zahynulo všech 176 lidí, kteří se nacházeli na palubě. Tragédie se nadále vyšetřuje, zpočátku se mluvilo o technických problémech. To však zpochybňuje americká strana, ale zatím neoficiálně – informují o tom některá americké média včetně CNN či BBC. Letadlo možná sestřelila raketa.

Na snímku je pohled na trosky havarovaného letadla v Teheránu 8. ledna 2020

Donald Trump si nemyslí, že za pád ukrajinského lietadla mohli technické problémy. Naznačujú to aj satelitné zábery
Donald Trump si nemyslí, že za pád ukrajinského lietadla mohli technické problémy. Naznačujú to aj satelitné zábery Zdroj: TASR/AP/Mohammad Nasiri

Vyjádřil se už i americký prezident Donald Trump. Nemyslí si, že za pád letadla v Teheránu mohly technické problémy, jak to tvrdí íránské úřady. Jako důkaz by měla posloužit data ze satelitů a radarů, která shromažďuje americká armáda a tajné služby.

Ukrajinští experti chtějí v Íránu zkoumat zbytky ze zříceného letadla a hledat případně úlomky protiletecké rakety.

Doporučeno
Zřítilo se ukrajinské letadlo se 176 lidmi na palubě. Video zaznamenává pád, který nikdo nepřežil Zřítilo se ukrajinské letadlo se 176 lidmi na palubě. Video zaznamenává pád, který nikdo nepřežil 8. ledna 2020 7:09
Domů
Sdílet
Diskuse