Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. února 2020 19:22
Čas čtení 1:16
Tímea Krauszová

Šéf Victoria's Secret sledoval Bellu Hadid během zkoušky prádla z gauče, utrousil přitom i nevhodnou poznámku o jejích prsou

MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Značka spodního prádla čelí řadě obvinění ze sexuálního zneužívání.

Ed Razek, bývalý prezident firmy Limited Brand, pod kterou spadala i populární značka spodního prádla Victoria's Secret, byl do velké míry zodpovědný i za casting na každoroční přehlídku nové kolekce.

Svou moc značně zneužíval, oplzlými narážkami vůči modelkám i zaměstnankyním firmy vůbec nešetřil, tvrdí investigativní tým z The New York Times. Z jejich vyšetřování mimo jiné vyplynulo, že si osaháváním či nepříjemnými poznámkami prošel nejeden andílek včetně Belly Hadid.

Zapomeňte na kalhotky

Podle zprávy The New York Times měla dnes 23letá modelka Bella Hadid standardní zkoušku spodního prádla. Cílem bylo správně dotáhnout detaily, aby se mohla spoře oděná promenádovat v televizním vysílání. Její šéf Ed Razek byl v té chvíli v místnosti pohodlně usazen na gauči. „Zapomeňte na kalhotky,“ prohlásil podle tří svědků a další osoby, která se o incidentu později dozvěděla.

Skutečnou otázkou podle něj bylo, zda jí televizní stanice dovolí projít po molu „s tak dokonalými prsy“. Někteří svědci se shodují, že použil výraz „dokonalýma kozama“. Podle zprávy během téže zkoušky chytil za rozkrok jinou modelku, která měla na sobě jen podprsenku a kalhotky.

Sexismus, pohrdání ženami a také zneužívání svých pravomocí či sexuální skandály značně pošpinily jméno Victoria's Secret už v minulosti. Populární značka byla přitom kdysi alfou a omegou nejen v tom, jak má vypadat spodní prádlo, ale také v tom, jak vlastně má vypadat krásná žena. Kdysi se účast na molu této značky považovala za to nejlepší, čeho může modelka dosáhnout. 

Doporučeno
Top 15 triček s krátkým rukávem na jaro a léto. Trendy jsou minimalismus i výrazné grafiky Top 15 triček s krátkým rukávem na jaro a léto. Trendy jsou minimalismus i výrazné grafiky 23. dubna 2024 16:30

S dnešním trendem, který vidí krásu v každém tvaru či barvě pleti, se ale značce nepodařilo udržovat krok. Samotní vedoucí firmy takový postoj odmítali se slovy „nikdo nejde přece k plastickému chirurgovi, aby ho udělali tlustějším,“ připomínají The New York Times.

Přehlídka se konala každý rok od roku 1995 a byla známá i tím, že obsahovala mimořádně štíhlé modelky. Nicméně popularita show klesala rok od roku, až ji nakonec v roce 2019 zrušili. Do popředí se nyní dostává kolekce barbadoské zpěvačky Rihanny Savage x Fenty.

Doporučeno
Victoria's Secret Fashion Show 2019 je oficiálně zrušená Victoria's Secret Fashion Show 2019 je oficiálně zrušená 22. listopadu 2019 8:10
Domů
Sdílet
Diskuse