Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. února 2020 16:40
Čas čtení 2:22
Antonín Havlík

Sýkora, Špaček, Holubová. Dvě stě lidí s ptačím příjmením vyzvalo poslance k zákazu klecových chovů slepic

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Osobnosti, které ve svém příjmení mají jména opeřenců, poslaly otevřený dopis českým poslancům. Vyzývají, aby zastavili klecový chov.

Na dvě stovky nositelů ptačích příjmení se semklo, aby podpořily návrh na zákaz klecových chovů slepic. V otevřeném dopisu reagují na prosincový návrh v rámci pozměňovacího návrhu k novele zákona na ochranu zvířat proti týrání. Ten by nevhodný klecový chov slepic pomohl zakázat a zvířata by tak už nemusela žít v hrozivých podmínkách malého prostoru.

Návrh zákona reaguje na opakovanou kritiku z organizace Obraz – Obránci zvířat. Skupina aktivistů dlouhodobě upozorňuje na podmínky v některých velkofarmách, ve kterých se zvířata trápí.

Psali jsme o tom například v článku o šokujícím streamu z české drůbežárny nebo o ztrápených prasatech přežívajících v hrozných podmínkách velkých farem. Zvířata jsou na sobě namačkaná, vystresovaná, nemocná, popřípadě mrtvá a nehybná torza pak musí překračovat další z nich.

Domů
Sdílet
Diskuse