Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2020 21:08
Čas čtení 0:40
Viktor Kniš

Muž seděl 14 let ve vězení za vraždu novinářky, kterou nespáchal. Zachránily ho nové technologie

NEWS
Uložit Uložené

Video zaznamenává první setkání Ricka s rodinou na svobodě po dlouhých letech boje s větrnými mlýny. Policie už zadržela i údajného skutečného pachatele.

Ricky Davis strávil více než 14 let ve vězení poté, co v roce 2005 přišel verdikt v případě vraždy novinářky Jane Hylton z roku 1985. S případem si vyšetřovatelé a soudy dlouho nevěděli rady, pár let před definitivním rozsudkem se z nevysvětlitelných důvodů rozhodla proti Rickymu svědčit jeho bývalá přítelkyně se změněnou výpovědí. Zatímco ona vyvázla jen s ročním trestem, on dostal 16 let za mřížemi. 

CNN nyní informuje, že díky novým převratným technologiím a objevům v genetice se podařilo na základě DNA důkazů nejen dokázat Davisovu nevinu, ale také identifikovat a následně dopadnout pravděpodobně skutečného pachatele. Emotivní video zaznamenává i první setkání neprávem odsouzeného vězně s rodinou. Ztracené roky mu ale už nikdo a nic nevynahradí.

Doporučeno
Mafián Reichel: Když jsem vešel do místnosti, gangsteři mu řezali hlavu Mafián Reichel: Když jsem vešel do místnosti, gangsteři mu řezali hlavu 28. července 2019 14:48
Domů
Sdílet
Diskuse