Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2020 13:07
Čas čtení 0:51
Matej Krajčovič

Bill Gates naštval šéfa Tesly Elona Muska. Koupil si konkurenční Porsche Taycan

TECH
Uložit Uložené

Zakladatel Microsoftu dal jasně najevo své preference.

Miliardář Bill Gates je známý i díky své náklonnosti k charitě. Pomáhá s potlačováním dětské obrny, aktuálně přispěl 100 milionů dolarů na boj proti koronaviru Covid-19 a obává se o životní prostředí sužované globálním oteplováním

Bloomberg si všiml, že v rozhovoru se známým technologickým youtuberem Marquesem Brownleem se dostal i k automobilovému průmyslu a potřebě snižování jeho emisí. Zakladatel Microsoftu se vyjádřil, že aktuální trendy a popularita elektromobilů z něj dělá nejnadějnější sektor při boji s klimatickou krizí.

Gates specificky ocenil Teslu. „Určitě Tesla, pokud byste měli jmenovat jednu společnost, která to pomohla potáhnout, jsou to oni,“ řekl Brownlee.

Jenže volba jeho srdce a peněženky padla někam jinam, na konkurenční Porsche Taycan, za které Bill vysolil minimálně 185 tisíc dolarů. Podle něj je aktuální novinka velmi cool.

Domů
Sdílet
Diskuse