Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. února 2020 22:04
Čas čtení 1:02
Matej Krajčovič

Lego je prý nepřátelské k cyklistům a podporuje auta. Důvodem jsou chybějící cyklostezky na jeho stavebnicích

ZAJÍMAVOSTI DOPRAVA
Uložit Uložené

Stížnosti pochopitelně přicházejí zejména z Nizozemska.

Společnost Lego čelí podle portálu The Verge kritice za to, že údajně propaguje auto-centrickou společnost a ve svých výrobcích a skládačkách vůbec nemyslí na cyklisty. 

Takové stížnosti pochopitelně přicházejí zejména z Nizozemska, které je poseto koly. Regionální rádce Marcel Steeman se tímto tématem zabývá už pár měsíců.

Doporučeno
Z Tesly si dělá srandu už i Lego. Vypadá tento Cybertruck lépe než Muskův návrh? Z Tesly si dělá srandu už i Lego. Vypadá tento Cybertruck lépe než Muskův návrh? 28. listopadu 2019 13:17

„Jsou cyklisté z Lega, ale divil jsem se, kde mají jezdit na kole. Pokud jste Nizozemec, jste zvyklý mít cyklistické pruhy,“ řekl webu Dutch News. Jeho nápad podporuje i profesor městského plánování Marco te Brömmelstroet z Univerzity v Amsterdamu, který už loni zveřejnil Steemanův nápad, jak by základ pro budování budov z legendárních kostek mělo vypadat.

Domů
Sdílet
Diskuse