Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2020 21:17
Čas čtení 0:36
Tímea Krauszová

Youtubera, který unesl ženu a žádal výkupné v bitcoinech, odsoudili na 50 let za mřížemi

NEWS MEXIKO
Uložit Uložené

Mexičana čekají dlouhé chvíle ve vězení.

Germán Abraham Loera Acosta spolu s pěti dalšími muži v únoru 2018 unesli 33letou ženu. Popadli ji na ulici, donutili nastoupit do auta a odvezli ji do domu, kde ji drželi jako rukojmí. Chtěli za ni výkupné ve výši dvou milionů mexických pesos (v přepočtu přes 2 miliony korun), které chtěli vyplatit v bitcoinech. Policie ji našla a osvobodila o dva dny později, píše BBC.

Doporučeno
Nejbohatší youtuber roku 2019 je osmiletý chlapec, vydělal 26 000 000 dolarů. Na svém kanálu si hraje s hračkami Nejbohatší youtuber roku 2019 je osmiletý chlapec, vydělal 26 000 000 dolarů. Na svém kanálu si hraje s hračkami 20. prosince 2019 10:15

Půjde do vězení, musí zaplatit i pokutu

Spolu s Acostou zatkla policie čtyři další pachatele. Kromě vězení bude muset skupinka zaplatit i pokutu ve výši 500 tisíc pesos. Youtuber, influencer a podnikatel ve svých 25  letech vedl vlastní firmu a často přednášel o úspěchu a budování kariéry. Přednášel dokonce i na světovém kongresu mladých lídrů za mír v roce 2017.

Sice je zběhlý v online komunikaci a detaily propuštění rukojmí chtěl dohadovat na internetu, bitcoiny se mu ale staly osudnými, protože ho policie dokázala vystopovat. Drželi ji v domě, který si Acosta pronajímal.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Germán Loera (@germanloeramx) on

Domů
Sdílet
Diskuse