Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. dubna 2020 15:28
Čas čtení 0:29
Jakub Paulík

Světová zdravotnická organizace změnila názor na ochranné roušky. Jejich nošení může pomoci, tvrdí

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V Česku je nošení ochranných roušek již delší dobu povinné. Pozitiva takového opatření potvrdila aktuální také Světová zdravotnická organizace.

Zástupce Světové zdravotnické organizace (WHO) Michael Ryan začátkem týdne řekl, že ochranné roušky představují spíše riziko, a to například i kvůli tomu, že je lidé nesprávně používají.

Doporučeno
5 důležitých otázek o Tekashim po propuštění: Může jít na Instagram? Je v ohrožení života? Čeká ho program na ochranu svědků? 5 důležitých otázek o Tekashim po propuštění: Může jít na Instagram? Je v ohrožení života? Čeká ho program na ochranu svědků? 3. dubna 2020 10:26

Aktuálně však připustil, že doma vyrobené roušky mohou být při omezení šíření koronaviru mezi veřejností užitečné. Kromě toho ale dodal, že nesmíme zapomínat na důkladné mytí rukou a sociální izolaci. WHO však nadále trvá na tom, že používání respirátorů by mělo být určeno především pro zdravotníky.

K doporučení na nošení ochranných roušek se přidalo i americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC). Prezident Donald Trump ale zdůraznil, že jejich nošení je založeno na bázi dobrovolnosti. Česko a Slovensko se řadí k malému počtu zemí, kde vláda zavedla povinné nošení ochranných roušek mimo domov.

Domů
Sdílet
Diskuse