Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2020 15:09
Čas čtení 0:40
Antonín Havlík

Pražský strážník, který nafackoval 19leté dívce, dostal padáka. Jednal v rozporu se zákonem, říká městská policie

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Strážník podle mluvčí městské policie profesně selhal.

O víkendu kolovalo sociálními sítěmi video, ve kterém strážník městské policie napadl 19letou dívku. Dal jí facku, čímž ji povalil na zem. O incidentu jsme psali zde. Zachycenému napadení předcházel podle svědků ještě útok pěstí do obličeje jejího kamaráda. Za incident se městská police omluvila. Nyní z věci vyvodila další důsledky. Strážník totiž dostal výpověď ze služby. Informují o tom Novinky.cz.

„Bylo rozhodnuto o ukončení pracovního poměru s dotyčným strážníkem. Současně bude celá věc postoupena orgánům činným v trestním řízení,” uvedla pro server mluvčí mětské policie Irena Seifertová

Doporučeno
Pražský strážník devatenáctileté dívce místo pokuty vrazil facku. Incident řeší inspekce Pražský strážník devatenáctileté dívce místo pokuty vrazil facku. Incident řeší inspekce 6. dubna 2020 8:47

Čtyři strážníci, kteří u tohoto činu byli přítomni, jsou v momentálním došetřování a do úplného ukončení dostali na starost jiné úkony v rámci své práce městské policie tak, aby nebyli v přímém kontaktu s veřejností. Městská policie se za chování strážníka omluvila.

„I když zatím není zcela zřejmé, co incidentu předcházelo a co po něm následovalo, je zcela evidentní, že strážník selhal, vyhrocenou konfliktní situaci profesně nezvládl a navíc jednal v rozporu se zákonem. Jeho jednání je pro nás naprosto neakceptovatelné a veřejnosti se za něj ještě jednou omlouváme,” dodala Seifertová.

Domů
Sdílet
Diskuse