Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2020 22:25
Čas čtení 0:35
Adam Novosad

S ropou se v pondělí obchodovalo za záporná čísla. Poprvé v historii přišla o veškerou svou hodnotu

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Cena za ropu nebyla nikdy tak nízká.

Ropa v pondělí poprvé v historii ztratila veškerou svou hodnotu. Na trzích se s americkou ropou WTI obchodovalo v záporných jednotkách a v jednu chvíli její cena klesla na rekordně nízkých -40,32 dolaru.

Chaos na trzích způsobuje již několik týdnů pandemie koronaviru, ale i obchodní dohody mezi jednotlivými zeměmi Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC), informuje Financial Times.

Doporučeno
Miliardář si vzal svou dceru za ženu. Vibrátor, který používali, byl proti němu použit u soudu Miliardář si vzal svou dceru za ženu. Vibrátor, který používali, byl proti němu použit u soudu 15. dubna 2020 14:30

Květnový kontrakt na obchodování s ropou WTI v pondělí na trhu klesl o 306 procent, a tak se producenti zbavovali fosilního paliva co nejrychleji mohli. Situace se zhoršila natolik, že producenti dokonce platili odběratelům za převzetí barelů.

V době pandemie se vytratila téměř jakákoli poptávka po ropě, protože lidé zůstávají doma po celém světě a nepotřebují tak produkty z ropy využívat. Téměř neexistující poptávka a výrazně převyšující nabídka způsobila na trhu krach. Cenu 20,43 dolaru za barel si udržela v červnovém kontraktu ropa West Texas Intermediate (WTI), i když její hodnota klesla o 18 procent.

Domů
Sdílet
Diskuse