Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2020 8:02
Čas čtení 2:54
Adrián Lukáč

GTA 6 je ve vývoji. Dočkáme se návratu Vice City a přidání brazilského Ria?

GTA 6 je ve vývoji. Dočkáme se návratu Vice City a přidání brazilského Ria?
Zdroj: optocrypto.com
TECH
Uložit Uložené

Další díl populární série Grand Theft Auto může být jiný, než jsme byli dosud zvyklí.

V roce 2018 herní průmysl zaskočily informace o krutých podmínkách ve studiu Rockstar Games. Během posledních fází vývoje hry Red Dead Redemption 2 byl na zaměstnance vyvíjen tlak a v některých případech pracovali přes 100 hodin týdně.

Ve středu zveřejnil web Kotaku článek, ve kterém popisuje, že od zveřejnění těchto informací se situace v herním studiu výrazně zlepšila. O Rockstar Games se aktuálně říká, že má zdravější firemní kulturu a hýbe se správným směrem, což potvrdili i samotní zaměstnanci. Tyto informace uvítal celý herní svět, avšak mnohem více veřejnost zaujala zmínka o sérii Grand Theft Auto.

Autor článku Jason Schreier říká: „Je tu ale háček. Další velký projekt společnosti Rockstar je stále jen v rané fázi vývoje.“

Smysl to má, protože jen před rokem a půl Rockstar Games vydalo svůj hlavní projekt posledních let – Red Dead Redemption 2. Kromě toho stále probíhá podpora pro Red Dead Online a GTA Online. Je nutné dodat, že Jason Schreier se nikde ve svém článku nezmiňuje o GTA 6, ale doslova o „new entry in the Grand Theft Autoseries“. Veřejnost si to ale přeložila po svém a také renomované herní weby píší o GTA 6.


GTA 6 je vo vývoji. Dočkáme sa návratu Vice City a pridania brazílskeho Ria?

Středně velká hra

Zprávy o fázi vývoje dalšího dílu série GTA se začaly rychle šířit na Twitteru a v herní komunitě zavládlo mírné zklamání. Snad nikdo už nevěřil, že by hra mohla být vydána pro současnou generaci konzolí, ale koncem roku se očekává příchod Playstation 5 a nového Xboxu. I z tohoto důvodu jsme všichni tajně doufali, že Rockstar konečně přijde s novinkami ohledně hry a oznámí datum vydání. To se zatím nestalo a stejně v nedohlednu je i trailer, který by uvedl na pravou míru všechny spekulace o hře.

Kotaku ve svém článku uvádí, že jedním z plánů managementu herního studia je, že „Grand Theft Auto 6“ začne jako středně velká hra (podle Rockstar standardů, ale stále půjde o velkou hru), která bude časem rozšiřována prostřednictvím aktualizací.

Tento plán je součástí nové firemní kultury, jejímž cílem je snižovat stres zaměstnanců. Stejný přístup Rockstar zvolilo i při vývoji GTA Online. Přestože zpráva od Jasona Schreiera neobsahuje žádné další podrobnosti o potenciálním GTA 6, skutečnost, že je v počátečních fázích vývoje, opět rozvířila spekulace o blížícím se oficiálním oznámení hry a datu prvního traileru.


GTA 6 je ešte len v skorej fáze vývoja. Návrat Vice City a pridanie Rio de Janeira?
Zdroj: Rockstar Games

Los Santos, Vice City, nebo Rio de Janeiro?

Dlouhé roky je největší tématem různých dohadů lokalita nového GTA. Není se čemu divit, uběhlo již více než 6 let od vydání GTA 5 a Rockstar mlčí více než kdykoliv předtím.

Právě lokalita by mohla mnohé poodhalit. Jednotlivé díly série Grand Theft Auto (od dob prvního 3D dílu) nás zatím zavedly do tří míst. V Liberty City se odehrávaly příběhy GTA 3 a GTA 4 (včetně DLC), ve Vice City se odehrál stejnojmenný díl GTA Vice City a v Los Santos (resp. San Andreas) jsme prožili příběh trojice Micheal, Franklin a Trevor v GTA 5 a nezapomenutelný příběh Carla Johnsona v GTA San Andreas.

Pokud by se historie opakovala, nejpravděpodobněji bychom se vrátili do legendárního Vice City, po čem touží i řada hráčů. Další možností je návrat do Liberty City, které spolu s GTA 4 a hlavním hrdinou Niko Belićem, zůstalo nedoceněné i kvůli špatné optimalizaci hry.

Doporučeno
GTA V je v Evropě nejprodávanější digitální hrou roku 2019. Hra láme rekordy i téměř 7 let po vydání GTA V je v Evropě nejprodávanější digitální hrou roku 2019. Hra láme rekordy i téměř 7 let po vydání 11. ledna 2020 7:32

Jinou teorii přinesl v roce 2019 na Reddit uživatel JackOLantern1982. Ve svém leaku popsal detaily o pokračování série GTA, které označil kódovým jménem Project Americas.

JackOLantern1982 tvrdí, že hra je ve vývoji od roku 2012, ale až do roku 2015 bylo hlavní prioritou vývojového týmu zmiňované Red Dead Redemption 2. Příběh by se měl odehrávat ve dvou městech – Vice City a ve fiktivním městě vytvořeném podle Rio de Janeira.

Kromě toho by nás některé mise měly zavést do Liberty City, které však není otevřeným světem (podobně jako byl Ludendorff v prologu GTA 5). Hra by se měla odehrávat v 70. a 80. letech minulého století a hlavním protagonistou má být Ricardo, který je pašerákem drog.

Všechno jsou to jen spekulace a Rockstar zatím nic oficiálně nepotvrdil (nebo nevyvrátil). Pokud tě ale teorie nejznámějšího leaku o GTA 6 od uživatele s nickem JackOLantern1982 zajímá, můžeš si ji podrobně přečíst v článku na gamesradar.com.

GTA 6 je ešte len v skorej fáze vývoja. Návrat Vice City a pridanie Rio de Janeira?
Zdroj: Rockstar Games

Datum vydání

Přesné datum vydání hry je velkou neznámou. V posledních letech se hodně mluvilo, že nové GTA by mělo vyjít spolu s novou generací herních konzolí. To se ale dnes zdá jako nereálné. Nejnovější odhady hovoří o přelomu let 2021 a 2022. Známý leaker @PSErebus na svém Twitteru tvrdí, že GTA 6 vyjde na podzim 2021. Zda je tato informace pravdivá, neví nikdo kromě samotného Rockstaru, a tak nám nezbývá než čekat na oficiální informace .

Domů
Sdílet
Diskuse