Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. června 2020 16:03
Čas čtení 4:09
Vojtěch Vanda

Kalašnikov, kukla a medový hlas. Vycházející hvězda amerického rapu považuje dealování drog za umění (Recenze)

HUDBA
Uložit Uložené

Z bahna až na vrchol, z 0 na 100, ze země až ke hvězdám. To už jsme slyšeli milionkrát. Už ti to ale někdy zazpíval kukláč s kalašnikovem, jehož hlas zní jak hlas anděla?

Záchvěv nebes seslal na zem nadpozemský hlas. Sice šlo o nekontrolovanou zásilku střemhlav do míst, kde se spíše počítá s hrubým a nekompromisním diktátem hlubokého chrapláku, RMR se ale i s medovým zpěvem ujímá svého místa v traphousu. Představuje svůj svět v netradičním světle. Zazpívá ti o tom, jak se cítí člověk, který prodává drogy v kukle a s pistolí. Nic nového, řekneš si, avšak věř, nebo ne, je to poezie. 

Doporučeno
Drogový dealer s andělským hlasem bere Americe dech. RMR není tvůj obyčejný trap raper, i když tak vypadá Drogový dealer s andělským hlasem bere Americe dech. RMR není tvůj obyčejný trap raper, i když tak vypadá 4. března 2020 18:49

Proč? Údajně třiadvacetiletý zpěvák totiž dostal dar v hrdle, kterým by ráda disponovala i nejedna popová zpěvačka. Tím nechceme říct, že by měl zženštělý hlas, spíše dostal k dispozici jedinečně zabarvený vokál, s nímž se dají dělat zajímavé výkruty. Chtělo by se konstatovat obnošené klišé, že urban fanoušek objevil neobroušený diamant. S jistotou to však říct nelze.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Not an album cover.. real life #justiceforgeorgefloyd @pure.psr

Příspěvek sdílený RMR (@whatrmr),

K jeho vystoupení na veřejnost se totiž váže spousta otazníků. Umělcův hlas zní dobře, učesaně, upraveně a profesionálně, což nás přivádí k tomu, že už něco nazpíváno má. Za druhé se vynořil opravdu z ničeho. To nemusí sice znamenat nic, avšak věříme tomu, že podobných neobjevených RMRů je určitě více než jeden konkrétní.

A v neposlední řadě je jeho nováčkovský projekt, který si tu zrecenzujeme, plný obrovských jmen. Na úvodní placku to smrdí až moc velkým cloudem

Projekt DRUG DEALING IS A LOST ART je bipolární. Má svou vizuální a audio stránku, jež jsou obě odlišné, a zároveň by jedna bez druhé nedala dohromady ucelený obraz. Je to vidět už v Rumrově debutu, ve videoklipu RASCAL, který zároveň stihl vzít vítr z plachet veškerým pochybovačům utvrzeným v tom, že ozbrojení tvrďáci nepláčou a neumí zpívat. 

Remix hitu Bless the Broken Road od country kapely Rascal Flatts nenechal chladnými ani internetové persony typu DJ Akademikse nebo Adama 22. Všem v myšlenkách vyvstala stejná otázka: Co to mělo jako znamenat? Řečnický dotaz nejspíš neminul ani samotnou kapelu Rascal Flatts, jejíž label pravděpodobně může za to, že se videoklip již nenachází na interpretově kanálu.

Po obrovském virálním úspěchu začal RMR sám vylézat ze své kukelné ulity na světlo denní, stále si ale dával pozor, kde se ukáže a co řekne. Spřádal kolem sebe pavučinu tajemna, o které se nedávno zmínil, že by byl rád, kdyby vydržela co nejdéle.

Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 85513 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse