Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2020 9:05
Čas čtení 2:32
Adam Smeták Antonín Havlík

Ben Cristovao se na ulici zavřel do klece. Přidal se k dalším osobnostem, které chtějí ukončit klecový chov slepic

OSOBNOSTI
Uložit Uložené

I zpěvák Ben Cristovao se rozhodl pobýt v kleci a podpořit důležitou změnu.

Je sice deštivé čtvrteční odpoledne, ale ani to nezabraňuje lidem k tomu, aby se sbíhali ke stánku Obránců zvířat na Malostranském náměstí v Praze, jen pár metrů od Poslanecké sněmovny. Už několik týdnů tady probíhá akce nazvaná Měsíc v kleci, která demonstruje nutnost zákazu klecových chovů. Jejich iniciativa symbolizuje celoživotní utrpení slepic v malých klecích. 


Do této kampaně se zapojil kromě herečky Terezy Těžké z dokumentu V síti, umělkyně Leny Brauner nebo zpěváka Tomáše Kluse také Ben Cristovao. A protože má k tématu co říct a jeho tvorba je našemu magazínu blízká, vyrazili jsme za ním a zeptali se ho na pár otázek.


K Bennymu po celou dobu, co je zavřený v kleci, přichází různí lidé a ptají se ho na nejrůznější otázky. „Co vám to provedli?“ ptá se například jedna z kolemjdoucích žen. Odpovědi se jí dostane hned: „To nejmenší, co mohli, vzhledem k tomu, co děláme těm zvířatům my. Je to simulace toho, jak slepice v klecích reálně fungují.“

Ben Cristovao se na ulici zavřel do klece. Přidal se k dalším osobnostem, kteří chtějí ukončit klecový chov slep
Zdroj: Tony Havlík

S Benem jsme udělali krátký rozhovor, ve kterém nám vysvětlil, co je cílem akce a proč se ji on rozhodl podpořit.

Domů
Sdílet
Diskuse