Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2020 15:30
Čas čtení 1:24
Adam Novosad

100 tisíc dolarů za vraždu amerického vojáka. I takto Rusové sponzorovali afghánské ozbrojence

NEWS AFGHÁNISTÁN
Uložit Uložené

Na povrch vyplula identita Afghánce, který měl dělat ruskou spojku ve vraždění amerických a koaličních vojáků.

Americké tajné služby celé měsíce analyzovaly zkazky o tom, že Rusko posílá do Afghánistánu stovky tisíc dolarů jako odměny pro místní ozbrojence za zabíjení amerických a koaličních vojáků v zemi, informuje prestižní deník The New York Times.

Desítky rozhovorů se samotnými ozbrojenci či sousedy podezřelého Afghánce nakonec tyto informace potvrdily. Ruská tajná služba podle všeho skutečně financovala zabíjení amerických vojáků a její spojkou v zemi se stal Rahmatullah Azizi.

Doporučeno
Rusové tajně nabízejí peníze za každého zavražděného koaličního vojáka v Afghánistánu, tvrdí zpráva tajných služeb Rusové tajně nabízejí peníze za každého zavražděného koaličního vojáka v Afghánistánu, tvrdí zpráva tajných služeb 27. června 2020 15:05

Zpočátku se živil jako ničím nevýrazný drogový dealer, ale postupem času začal podnikat v prostředí štědrých amerických kontraktů v Afghánistánu, které měly pomoci vybudovat infrastrukturu koaličních vojsk v zemi. A najednou si mohl dovolit ta nejluxusnější auta nebo koupit čtyřpodlažní vilu namísto svého původního domu.

Domů
Sdílet
Diskuse