Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2020 15:32
Čas čtení 1:08
Martin Mičuda

Víme, kolik bude stát pýcha AMG s výkonem 720 koní. Jde o vůbec nejdražší Mercedes posledních let

Víme, kolik bude stát pýcha AMG s výkonem 720 koní. Jde o vůbec nejdražší Mercedes posledních let
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko/The-absolute-pinnacle-of-the-AMG-GT-family-The-new-Mercedes-AMG-GT-Black-Series.xhtml?oid=46811068&ls=L2VuL2luc3RhbmNlL2tvLnhodG1sP29pZD00ODM2MjU4JnJlbElkPTYwODI5JmZyb21PaWQ9NDgzNjI1OCZib3JkZXJzPXRydWUmcmVzdWx0SW5mb1R5cGVJZD00MDYyNiZ2aWV3VHlwZT10aHVtYnMmZnJvbUluZm9UeXBlSWQ9NDEwMTI!&rs=4&ajaxRequestsMade=2" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">daimler.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Mercedes-AMG zveřejnil cenu své horké novinky.

Teprve před několika dny jsme tě informovali o velkolepém návratu modelu značky Mercedes-Benz s dodatkem Black Series. Po dlouhých 6 let nám totiž divize Mercedes-AMG představila vůbec nejvýkonnější sériové AMG všech dob – GT Black Series. V uplynulých hodinách se na svět nakonec prodrala i informace o tom, kolik bude tato bestie stát. Kromě techniky a rychlostních parametrů vyráží dech i cena.

Nejbrutálnější GT bude na německém trhu startovat s cenovkou od 335 tisíc € (zhruba 9,3 milionu korun)! Zdaleka ale nejde o finální cenovku – bez velké snahy je možné si AMG s výkonem 720 koní naložit výbavou za 10 milionů!

To už je opravdu závratná částka i na poměry značky Mercedes-Benz či modelu s emblémem AMG. Pro srovnání, v době, kdy přišlo GT na trh (rok 2014), se základní cena verze s výkonem 426 koní pohybovala na úrovni od cca 3 milionů korun. Předešlé SLS AMG začínalo na ceně od okolo 5 milionů korun, zatímco cena vrcholné varianty SLS Black Series byla stanovena na úrovni okolo 7 milionů. 

To jinými slovy znamená, že AMG GT Black Series je vůbec nejdražším sériovým modelem značky Mercedes-Benz posledních let. Více stojí jen pancéřované S či někdejší modely jako G 63 AMG 6x6 nebo elektrické SLS.

Doporučeno
Je nový Mercedes-Benz GLS králem největších luxusních SUV? Zjišťovali jsme v podrobném testu Je nový Mercedes-Benz GLS králem největších luxusních SUV? Zjišťovali jsme v podrobném testu 19. dubna 2020 15:13

Čtyřlitrová V8 biturbo prošla rozsáhlou úpravou, což ve výsledku přináší výkon až 537 kW / 730 koní a 800 Nm. Akcelerace na stovku trvá jen 3,2 sekundy, na rychlost 200 km/h stačí GT v provedení Black Series jen necelých 9 sekund. Maximální rychlost je omezena na 325 km/h. To jsou údaje srovnatelné s těmi nejlepšími supersporty současnosti, jejichž ceny jsou nejednou podstatně vyšší. 

I když nové AMG GT Black Series není z limitované série, vzhledem k obrovské poptávce se vysoké ceně nelze divit. Jednotlivé země mají striktní kvóty na počet kusů určených pro daný trh, proto se dá de facto říci, že novinka je již dávno vyprodaná.

Domů
Sdílet
Diskuse