Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. srpna 2020 23:28
Čas čtení 0:47
Daniel Kopejska

Tomáš Vaclík vyhrává se Sevillou Evropskou ligu!

SPORT
Uložit Uložené

Po sedmi letech vyhrál český fotbalista evropský pohár. Tuto prestižní trofej drželo doposud jen 8 českých fotbalistů.

Sevillu, kterou v bráně jistí reprezentační gólman Tomáš Vaclík, do finále dovedla dvaceti zápasová neporaženost (11 výher a 9 remíz). Za úspěchem Sevilly stojí nepochybně pevná obrana, která za svá záda nepustila jediný gól v devíti ze třinácti zápasů po restartu ligy. Na druhé straně Inter nezískal trofej již devět sezón. Předešlé vítězství nad ukrajinským Šachtarem jim však fouklo vítr do plachet.

Tomáš Václík jakožto gólman, který chytá primárně domácí soutěž, do zápasu nezasáhl a přihlížel z lavičky. Skóre zápasu bez fanoušků otevřel v páté minutě Romelu Lukaku. Belgický kanonýr se nemýlil a z penaltového puntíku skóroval na 0:1. Luuk de Jong poté vrátil dvěma góly hlavou Sevillu do vedení

Doporučeno
Neuvěřitelný život Mikea Tysona: 10 šílených zajímavostí, které jsi o boxerské legendě možná nevěděl Neuvěřitelný život Mikea Tysona: 10 šílených zajímavostí, které jsi o boxerské legendě možná nevěděl 18. srpna 2020 15:44

Ještě v prvním poločase stihnul vyrovnat ze standardní situace obránce Diego Godín. První poločas tak končí vyrovnaně za stavu 2:2. Zásadní moment zápasu přinesla druhá půle, kdy si Diego Carlos naběhl a předvedl ukázkové nůžky, po kterých si dal Lukaku vlastní gól. Sevillu tak šla do vedení. Skóre je 3:2!

V ten moment začal tlak milánského Interu. Na hřišti přišly čerstvé posily. Sevilla se bránila urputně. I bez své jedničky v bráně v podobě Tomáše Vaclíka zvládla své vedení obhájit. Díky tomu opět zvedl český hráč nad hlavu trofej pro vítěze Evropské ligy.

Domů
Sdílet
Diskuse