Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. srpna 2020 17:05
Čas čtení 0:48
Vojtěch Vanda

Cyklistka srazila v Ostravě čtyřleté dítě a ujela. Po pár dnech se sama přihlásila na policii

NEWS
Uložit Uložené

Ženu, kterou zachytila při činu kamera, nejspíš tížilo svědomí.

Cyklistka v růžovém úboru srazila na kole čtyřleté dítě a z místa incidentu ujela. Srážku zachytila městská bezpečnostní kamera v pondělí v Ostravě. Na ulici Ruská před Ostravar arénou šla žena s dítětem, když malý chlapec najednou vběhl ženě pod kola. Ta ale po incidentu nezastavila. Policie následně začala po ženě pátrat, nakonec se však cyklistka přihlásila na stanici sama.

Doporučeno
V případu sebevraždy účastníka Výměny manželek padlo obvinění z vydírání. Čelí mu člen štábu V případu sebevraždy účastníka Výměny manželek padlo obvinění z vydírání. Čelí mu člen štábu 27. srpna 2020 10:02

Takto komentovala incident mluvčí policie Moravskoslezského kraje Eva Michalíková. „Došlo ke srážce dítěte, přičemž cyklistka nezastavila, neposkytla první pomoc a ve své jízdě na kole pokračovala dál. Srážkou bylo způsobeno zranění dítěte, které si vyžádalo hospitalizaci v nemocničním zařízení.“

Na videu je vidno, že si žena nejspíš byla vědoma toho, co dělá. Po hrozivě vypadajícím střetu, kdy se dítě objevilo pod koly bicyklu, se ohlédla za sebe. Když si všimla, že dítě stojí, a že jej žena, která s ním šla, konejší, otočila se a odjela pryč.

Policisté následně spustili po ženě pátrání, jež však nakonec ani nemuselo probíhat. „Aktuálně sděluji, že kriminalisté již disponují informací o totožnosti ženy, která se díky zveřejnění sama přihlásila na linku 158. V současné době jsou s ní prováděny procesní úkony,“ uvedla Právu, jak zmiňují Novinky.cz, Michalíková.

Doporučeno
Kdo je Alexandr Lukašenko? Kdo je Alexandr Lukašenko? 27. srpna 2020 10:07

Žena je nyní podezřelá ze spáchání přečinu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku.

Domů
Sdílet
Diskuse