Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. září 2020 10:23
Čas čtení 0:56
Martin Mičuda

Zcela nový Hyundai Tucson přijde s mimořádně futuristickým designem

Zcela nový Hyundai Tucson přijde s mimořádně futuristickým designem
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.hyundai.news/eu/model-news/all-new-hyundai-tucson-adds-revolutionary-redesign/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">hyundai.news</a>
TECH
Uložit Uložené

Takto bude vypadat nové korejské SUV.

Hyundai Tucson patří mezi nejúspěšnější SUV v celé Evropě. Na novou generaci se proto obrací velká pozornost a první oficiální ochutnávky ukazují, že mezigeneračně nezůstane kámen na kameni.

Mezi nejdůležitější prvky v designu patří především nová charakteristická architektura světlometů „Parametric Hidden Lights“ – parametrická skrytá přední denní LED světla jsou nenápadně integrována do přední mřížky a odhalí se až po zapnutí.

Doporučeno
Ekotatérka Laura: Po koronaviru jsem měla plno. Lidé se na kérky po pauze těšili Ekotatérka Laura: Po koronaviru jsem měla plno. Lidé se na kérky po pauze těšili 2. září 2020 14:26

Zejména čelní část tak dostane doslova futuristický podtón. Už i Tucson přijde nově s hlavními světlomety umístěnými v nárazníku, čímž se více začlení do rodiny SUV mezi Konu či Santa Fe. Je přitom zřejmé, že Hyundai opět vsadí na vyzývavější tvary – značka hovoří o avantgardním estetickém směrování.

Úplne nový Hyundai Tucson príde s mimoriadne futuristickým dizajnom
Zdroj: www.hyundai.news

Celkově bude karoserie nového Tucsonu větší a širší než modely předchozí generace. Nabízí dlouhou kapotu a krátké převisy na nataženém rozvoru, které vozu mají dodat charakter podobný kupé. Z boční strany vyzní doslova sekané povrchy. Tucson tak vypadá dynamicky, i když stojí na místě.

Napnuté atletické tvary plynule přecházejí do hranatých podběhů kol, kde zaujmou disky s dynamickým tvarováním. Velmi efektně působí i zadní propojená LED světla s novou grafikou a samotným tvarováním. Neméně zajímavý je i pohled do interiéru, i když zatím jen formou digitálního náčrtu.


Zásadní změnou projde zejména středová konzole, kde můžeme evidovat skutečně rozměrný dotykový displej s nižším umístěním. Velmi elegantně působí vrch palubní desky, který plynule splývá s dveřmi a jejich výplní. Všechny podrobnosti, včetně těch o velikosti displejů, se dozvíme už 15. září, kdy je naplánována světová premiéra.

Domů
Sdílet
Diskuse