Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. září 2020 15:36
Čas čtení 0:37
Tereza Šnajdrová

Od neděle si nebude možné v USA stáhnout TikTok, rozhodl Trump

NEWS
Uložit Uložené

Nejen mladými oblíbenou aplikaci TikTok od neděle nebude možné v USA stáhnout. Rozhodl o tom v pátek prezident Donald Trump.

Již před pár měsíci vyšla na povrch informace, že oblíbená čínská sociální síť TikTok zneužívá data poskytnutá uživateli. Na tuto skutečnost ihned zareagovala Indie, která používání aplikace zakázala. O stejném rozhodnutí přemýšlel také Donald Trump, prezident USA. V pátek se na Twitteru Financial Times objevila informace, že od neděle v USA nebude možné tuto aplikaci, stejně jako chatovací platformu WeChat, stáhnout.

Doporučeno
USA chtějí zakázat TikTok. Prý špehuje pro čínskou vládu, proto nyní odchází i z Hongkongu USA chtějí zakázat TikTok. Prý špehuje pro čínskou vládu, proto nyní odchází i z Hongkongu 8. července 2020 7:26

TikTok bude z nedělní půlnoci odstraněn z amerických obchodů s aplikacemi, stejně jako čínská appka WeChat, kterou mnoho teenagerů používá ke komunikaci. „Na pokyn prezidenta jsme podnikli významná opatření v boji proti škodlivému shromažďování osobních údajů amerických občanů v Číně,“ okomentoval situaci americký ministr obchodu Wilbur Ross.

Uživatelé, kteří mají aplikaci v telefonu již staženou, ji budou moci nadále používat. Pokud se však situace ohledně vyjednávání mezi Čínou a prezidentem USA vyostří, je možné, že oblíbená sociální síť bude zablokovaná po celých Spojených státech. Donald Trump minulý měsíc uvedl, že TikTok představuje bezpečnostní hrozbu, která potenciálně umožní Číně sledovat data federálních zaměstnanců.

Domů
Sdílet
Diskuse