Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. září 2020 14:12
Čas čtení 0:32
Adam Novosad

V Paříži evakuovali Eiffelovu věž. Vyhrožovali, že v ní umístili bombu

NEWS
Uložit Uložené

V Paříži zůstaly zavřené i okolní cesty u Eiffelovy věže.

Francouzská policie dnes musela evakuovat Eiffelovu věž krátce po obědě. Od neznámého pachatele totiž dostala výhružnou zprávu, že se ve světoznámé památce nachází bomba, upozorňuje The Independent.

Evakuace začala podle dostupných informací kolem dvanácté hodiny a vyprázdnění památky od všech turistů i zaměstnanců mělo trvat kolem 60 minut.

V Paríži evakuovali Eiffelovu vežu. Vyhrážali sa, že v nej umiestnili bombu
Zdroj: Pixabay

Eiffelova věž zatím zůstává uzavřena pro veřejnost, zatímco policie na místě vyšetřuje, odkud měla výhrůžka přijít. Okolí věže z bezpečnostních důvodů uzavřeli, ale mluvčí památky prohlásil, že policie zatím neposkytla žádné bližší informace, a tak i nadále věž prohledávají pyrotechnici.

Doporučeno
Prymula oznámil nová opatření Prymula oznámil nová opatření 23. září 2020 14:27

Věž přitom mezi březnem až červnem tohoto roku uzavřeli, když ve Francii probíhala první vlna pandemie koronavirus a lidé museli respektovat striktní lockdown. V jednu chvíli dokonce nemohli odcházet dál než v rádiusu 1 kilometr od svého bydliště, čemu se nyní francouzská vláda během druhé vlny pandemie snaží vyhnout.

Domů
Sdílet
Diskuse