Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. září 2020 14:01
Čas čtení 1:56
Vojtěch Vanda

Čína postavila už 380 internačních táborů pro Ujgury a další menšiny v Sin-ťiangu, tvrdí australská studie

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložit Uložené

Projekt „převýchovy“ nadále pokračuje. Přestože vláda v Pekingu tvrdí, že internační tábory pro ujgurskou muslimskou menšinu na západě Číny nerozšiřuje, oprese, podle nové australské studie, nezpomaluje.

Čínská vláda už nechala postavit skoro 400 internačních táborů pro Ujgury a další muslimské menšiny na západě Číny. Dokazuje to satelitní sledování Australského institutu strategické politiky (ASPI), o kterém informuje server The Guardian. Přestože pekingská vláda uvedla, že od takzvaných center převýchovy ustupuje, podobných staveb přibývá.

Doporučeno
PŘEHLEDNĚ: Nová opatření proti koronaviru se dotknou restaurací, barů, koncertů, sportovních akcí nebo třeba kadeřnictví PŘEHLEDNĚ: Nová opatření proti koronaviru se dotknou restaurací, barů, koncertů, sportovních akcí nebo třeba kadeřnictví 24. září 2020 10:35

ASPI informuje o 380 internačních táborech, které do roku 2020 vznikly v Ujgurské autonomní oblasti Sin-ťiang. Jedná se o převýchovné tábory, v nichž držení prakticky ztrácí jakékoliv právo na soukromí, jsou neustále kontrolování čínskou vládou, musí pro ni těžce pracovat, a kromě toho jsou i perzekvováni za svou víru.

Domů
Sdílet
Diskuse