Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. září 2020 18:41
Čas čtení 1:31
Daniel Kopejska

Praha testuje nové zastávkové označníky, ten první má elektronický displej s aktuálními odjezdy a příjezdy

TECH
Uložit Uložené

Na tramvajové zastávce Palackého náměstí je od 30. září testován nový označník zastávky. Má elektronický displej, nový design a mapu.

Již před několika lety vznikla myšlenka na inovaci označníků zastávek, které jsou hlavním zdrojem informací na tramvajových a autobusových zastávkách. Nyní se vše dalo do pohybu a na tramvajové zastávce Palackého náměstí se testuje zbrusu nový označník. Ten ukazuje čas do příjezdu dalšího spoje, mapy okolí nebo směrovky na nejbližší cíle dostupné pěšky.

Označník navrhlo studio Olgoj Chorchoj, které je autorem ostatních prvků nového městského mobiliáře. Sloupek má moderní tmavý design a kromě informací by měl zajistit i důstojnější podobu zastávek, informuje web PID.

Rozdíl kromě designu najdeme také v materiálu. Nový testovací sloupek je z hliníku, kdežto jeho předchůdci využívají železo. Sloupky by se měly dát snadno vyměnit díky jednotnému dodržování jejich velikostí. Připraveny jsou samozřejmě i ostatní varianty, kromě primární s elektronickým displejem existuje také úspornější jednotyčová verze, pootočená verze pro úzké zastávky nebo samostatný velkoplošný displej. 

Domů
Sdílet
Diskuse