Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. října 2020 19:12
Čas čtení 0:38
Dominik Vetrák

Sony ukázalo vnitřnosti PS5. Konzole bude mít vynikající chlazení, bude nesmírně tichá a budeš si moci vyměnit vnější plast

TECH
Uložit Uložené

Sony rozebrala novou PS5 v 7minutovém videu.

Společnost Sony právě vydala 7minutové video s názvem PlayStation 5 Teardown. Masayasu Ito z týmu inženýrů v Sony rozebral PS5 a ukázal všechny hlavní komponenty. Grafický čip i procesor již známe, a tak nás zajímala zejména architektura a design celé konzole zevnitř.

Doporučeno
Rapové hity, 47 knockoutů a šampion 4 váhových kategorií. Toto je legendární Roy Jones Jr., soupeř Mikea Tysona Rapové hity, 47 knockoutů a šampion 4 váhových kategorií. Toto je legendární Roy Jones Jr., soupeř Mikea Tysona 1. října 2020 17:08

PS4 přirovnávají hráči ke stíhačce, protože je extrémně hlučná. Inženýři si proto dali záležet na tom, aby s PS5 dokázali pravý opak. Docílili toho obrovským ventilátorem a chladičem, přičemž namísto teplovodivé pasty používají v PS5 jako vodič tekutý kov, který dosáhl mnohem lepších výsledků. Na této technologii kompatibilní s PS5 pracovali 2 roky, přičemž na novém herním systému celkově začali pracovat již v roce 2015.

Design je „čistý“ a všechny komponenty se dají snadno vyjmout a zase založit. Důležitou informací je i potvrzení vyměnitelných vnějších plastových krytů. Dá se očekávat, že se v budoucnu dočkáme speciálních krytů, takže svou PS5 budeš moci „obléci“ do jiných barev.

PS5 vyjde 19. listopadu s cenou 13 450 korun, případně 10 790 korun za
Digital Edition (konzole bez Blu-ray mechaniky určená pro kupování digitálních her).

Domů
Sdílet
Diskuse