Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. října 2020 13:16
Čas čtení 0:30
Tímea Krauszová

Máš v hlavě písničku a nevíš, od koho je? Odteď stačí, když ji zabroukáš do mobilu a Google ti ji najde

TECH
Uložit Uložené

Novinka se jmenuje Hum to Search.

Google představil novinku, díky níž můžeš vyhledávat písničky jednoduše tím, že je zazpíváš – nebo zabroukáš. V aplikaci Google nebo v miniaplikaci na tvém mobilu, můžeš takto vyhledávat písně, které nemůžeš dostat z hlavy. Funkce je dostupná už i v Česku – a podle našich zkušeností funguje dobře.

Doporučeno
Datový analytik Ludwig: Nacházíme se ve velmi špatné situaci, teď už musíme křičet pomyslné hoří (Rozhovor) Datový analytik Ludwig: Nacházíme se ve velmi špatné situaci, teď už musíme křičet pomyslné hoří (Rozhovor) 17. října 2020 11:38

Co to je za písničku, Google?

Stačí, když otevřeš svou aplikaci Google, klikneš na mikrofon a zeptáš se „what's this song“, případně klikneš na možnost „hledat hudbu“. Nová funkce funguje i na Google Assistant, stačí položit stejnou otázku a začít zpívat, pískat či broukat. Postačí i 10–15 sekund a Google ti nabídne (obvykle správnou) odpověď.

Domů
Sdílet
Diskuse