Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. února 2021 16:13
Čas čtení 7:29
Tereza Šnajdrová

Mikrobioložka Peková šíří dezinformace. Spolu s ní také Václav Klaus nebo Ilona Csáková

OSOBNOSTI DEZINFORMACE KORONAVIRUS VÁCLAV KLAUS
Uložit Uložené

Rozmohl se nám tu takový nešvar. Mnoho známých českých osobností má potřebu popírat závažnost koronavirového onemocnění. Které z nich to jsou?

Situace ohledně koronaviru v Česku je velmi vážná. Hrozí kolaps nemocnic, vláda je nucena přijímat stále nová opatření proti nekontrolovatelnému šíření nemoci, a přesto jsou zde tací, kteří si myslí, že koronavirus neexistuje. Daisy Lee tvrdí, že je to celé výmysl, podle Janka Ledeckého se nejedná o žádnou hrozbu a Václav Klaus přijatá opatření bere pouze jako omezení lidské svobody. Kdo šíří mezi svými fanoušky dezinformace?

Doporučeno
Alarmující rekord: V Česku přibylo bezmála 12 000 nově nakažených, více než 40 lidí včera zemřelo Alarmující rekord: V Česku přibylo bezmála 12 000 nově nakažených, více než 40 lidí včera zemřelo 21. října 2020 6:50

Pro začátek ti doporučujeme přečíst si mýty o koronaviru, aby ses nenechal zlákat jedním z nesmyslných tvrzení, za kterým stojí naše známé osobnosti.

Ilona Csáková viní Billa Gatese a WHO

Minulý týden jsme zveřejnili článek, který upozorňoval na to, že dezinformace šíří také zpěvačka Ilona Csáková. Ta uvedla, že si v rámci testování rozhodně nenechá šťourat špejlí v hlavě a z koronaviru pak obvinila Billa Gatese a WHO. „Nenechám si v rámci plošného testování šťourat v hlavě špejlí, protože ti, co to nařizují jedou podle scénáře B.Gatese a WHO a zadruhé do mě ani do mých dětí nebude nikdo rvát žádnou vakcínu, která je ba naopak kontraproduktivní,“ uvedla na svém Facebooku.

 
Podle Csákové žijeme v demokratickém státě a nelze diskriminovat ty, kteří odmítnou vakcínu, a naopak ocenit ty, kteří se nechají očkovat. Na sociálních sítích pak stále kritizuje články, které mluví o tom, že se ve světe začínají testovat vakcíny proti virovému onemocnění. Pravděpodobně si tak neuvědomuje důsledky, které mohou při jejím šíření dezinformací nastat. O tom, jak důležité očkování je, jsme tě informovali v článku, který také vyvrací hned několik konspiračních teorií týkajících se právě vakcinace.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 90170 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse