Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. října 2020 6:50
Čas čtení 0:31
Ondřej Jarůšek

Alarmující rekord: V Česku přibylo bezmála 12 000 nově nakažených, více než 40 lidí včera zemřelo

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Podívej se na aktuální statistiky.

Včerejší den byl v Česku bohužel opět rekordní. Nákaza novým typem koronaviru SARS-CoV-2 byla totiž prokázána u 11 984 lidí, což je dosud nejvíce od začátku epidemie. Počet aktivních případů tak stoupl na současných 113 219, celkově se v České republice nakazilo už přes 190 tisíc lidí a necelých 80 tisíc se vyléčilo.

Každý den po desítkách přibývá také počet obětí, podle statistiky ministerstva zdravotnictví včera v souvislosti s nemocí covid-19 zemřelo 42 lidí, předevčírem dokonce 97. Celkový počet úmrtí tak vzrostl na 1 619. Hospitalizováno je u nás přes 4000 pacientů, z toho je 634 vážné stavu.

Doporučeno
Datový analytik Ludwig: Nacházíme se ve velmi špatné situaci, teď už musíme křičet pomyslné hoří (Rozhovor) Datový analytik Ludwig: Nacházíme se ve velmi špatné situaci, teď už musíme křičet pomyslné hoří (Rozhovor) 17. října 2020 11:38

Kolik testů bylo v úterý provedeno, není v tuto chvíli známo, v pondělí jich však bylo provedeno přes 30 tisíc.

Kvůli zhoršující se epidemiologické situaci začíná v Česku platit povinnost nosit roušky i venku nebo v autě. O dalších přísnějších restrikcích by měla vláda jednat v nejbližších hodinách.

Alarmující rekord: V Česku přibylo bezmála 12 000 nově nakažených, více než 40 lidí včera zemřelo
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví
Domů
Sdílet
Diskuse