Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. října 2020 19:30
Čas čtení 0:50
Tereza Šnajdrová

Prymula se obrátil na lékaře: Není to chřipečka

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V neděli večer se ministr zdravotnictví Roman Prymula v dopise obrátil na členy České lékařské komory.

Česká lékařská komora na svém webu v neděli zveřejnila dopis, který obdržela od nového ministra zdravotnictví Romana Prymuly. Ten v něm lékařům děkuje za dosavadní práci, prosí je o podporu a slibuje, že se pokusí zpomalit narůstající počty nakažených koronavirem, aby se život alespoň částečně mohl vrátit do normálních kolejí. V zaslaném dopise také zmiňuje, že někteří onemocnění podceňují, a to i přes to, že se opravdu nejedná o běžnou chřipečku.

Doporučeno
HOAX: Lékaři a sestry nemají přikázáno chodit do práce i při pozitivitě HOAX: Lékaři a sestry nemají přikázáno chodit do práce i při pozitivitě 2. října 2020 17:24

Někteří z nás z různých důvodů toto onemocnění podceňují, všechna fakta však ukazují, že to běžná „chřipečka“ skutečně není. Ať máte motivaci jakoukoliv, prosím zdržte se těchto vyjádření aspoň nyní, kdy si i každý laik s kalkulačkou snadno spočítá, kam se v horizontu jednoho měsíce můžeme dostat. Když nic nebudeme dělat, šíření totiž bude exponenciální a ne lineární, jak si někteří možná myslí,“ konstatuje Roman Prymula. 

Domů
Sdílet
Diskuse