Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. října 2020 17:24
Čas čtení 0:44
Tereza Šnajdrová

HOAX: Lékaři a sestry nemají přikázáno chodit do práce i při pozitivitě

NEWS DEZINFORMACE KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Již příští týden Ministerstvo zdravotnictví spolu se společností Semantic Visions vyrazí do boje s dezinformacemi.

Kontrolovat co kdo umístí na internet není v naší zemi možné a proto se není čemu divit, že ve vodách sociálních sítí pluje také spousta dezinformací. A právě proto se Ministerstvo zdravotnictví od příštího týdne spojí se společností Semantic Visions, a společně pak podle informací na Twitteru epidemiologa Romana Prymuly začnou bojovat s dezinformacemi spojenými s koronavirem.

Doporučeno
Prymula baví reakčními videy na Twitteru. Chce si zazpívat s Šídlem Prymula baví reakčními videy na Twitteru. Chce si zazpívat s Šídlem 2. října 2020 11:41

Jedna v tuto chvíli z nejrozšířenějších mylných informací je, že veřejnost, ale také renomované osoby tvrdí, že lékaři nesmí podstoupit test na odhalení nakažení koronavirem. Zároveň jsou prý také zdravotníci nuceni i v případě onemocnění nadále pracovat s ostatními pacienty.

K tomu se v pátek odpoledne na svém kanálu vyjádřil Roman Prymula a uvedl, že informace je samozřejmě nesmyslná. Ministr zdravotnictví konstatoval, že pouze existuje určité opatření, kdy v případě kritického nedostatku zdravotnického personálu mohou poskytovat péči i lékaři pobývající v karanténě. Avšak podmínkou je podstoupit test s negativním výsledkem.

Domů
Sdílet
Diskuse