Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je PR zpráva společnosti FixServis.
12. listopadu 2020 8:26
Čas čtení 1:56
Sponzorovaný obsah

3 důvody, proč k opravě displeje Huawei použít originální díly

TECH
Uložit Uložené

Proč se nevyplatí šetřit na náhradních dílech při výměně displeje?

Huawei je celosvětově etablovaná značka, známá například i nadstandardní podporou svých zařízení. Tato podpora je evidentní zejména pokud jde o náhradní díly, přičemž těmi nejžádanějšími z nich jsou samozřejmě nové displeje. Přece, komu se displej na jeho mobilu už alespoň jednou nerozbil, že?

Pokud jste drobný servis nebo laik, který se rozhodl opravit si svůj rozbitý displej svépomocí, při hledání náhradních dílů se určitě díváte nejen na cenu, ale i kvalitu nebo náročnost, s jakou se s těmito díly pracuje.

A tady přicházejí na scénu náhradní díly od Huawei. Jak totiž uvádějí odborníci z FixServis, všechny zmíněné faktory jsou silnými stránkami právě originálních dílů. Proč na opravu rozbitého displeje použít originální díly Huawei?

3 důvody, proč na opravu displeje Huawei použít originální díly
Zdroj: FixServis

 Cena

Originální LCD displej například u takového Huawei P30 Lite seženete za přibližně 1750 Kč DPH. Spolu s ním však dostanete i novou baterii, nový rám, sluchátko, čtečku otisků prstů, vibrační motorek a mnoho dalších potřebných dílů. Zakoupením displeje tak získáte v podstatě nové zařízení, které vás potěší nejen funkčním displejem, ale například i lepší výdrží na baterii.

Podobný displej od OEM výrobce sice najdete i za zhruba poloviční cenu, balení však obsahuje pouze samotný displej. K němu je třeba dokoupit si řadu dalších náhradních dílů a příslušenství, díky čemuž se cena okamžitě vyšplhá na úroveň srovnatelnou s cenou originálního komponentu.

3 důvody, proč na opravu displeje Huawei použít originální díly
Zdroj: FixServis

Záruka kvality

Jak dále uvádí Fixservis, nákup součástek a komponentů od OEM výrobců s sebou přináší jen minimální záruku kvality. Případná stížnost či reklamace jsou velmi zdlouhavé a často nevedou k žádanému výsledku. Huawei, na druhé straně, ručí se svými originálními díly za maximální možnou kvalitu a při případné reklamaci máte vždy větší jistotu, že budete spravedlivě odškodněni.

Vlevo originál Huawei LCD, vpravo OEM LCD.
Vlevo originál Huawei LCD, vpravo OEM LCD. Zdroj: FixServis

Náročnost výměny

Vysoká náročnost výměny vás nejenže obírá o čas, ale zvyšuje i riziko poškození. V případě neoriginálních displejů musíte například počítat s nutností použití starého rámu, který není možné zakoupit samostatně. To však výrazně ztěžuje celý servis a právě poškozený rám je častou příčinou neúspěšné opravy.

Proces jednoduché výměny displeje je možný například u modelů: Huawei P40, Huawei P40 Lite, Huawei P40 Pro, Huawei P30, Huawei P30 Lite, Huawei P30 Pro, Huawei P20, Huawei P20 Pro, Huawei Mate 30, Huawei Mate 30 Pro, Huawei Mate 20 Lite , Huawei Mate 20 X, Huawei Mate 10, Huawei Mate 10 Pro, Huawei Mate 10 Lite, Huawei Y7 (2019), Huawei Nova 5T, Honor View 10, Honor View 20, Honor 20, Honor 20 Pro, Honor 20 Lite, Honor 10, Honor 10 Lite, Honor 9X, Honor 9X Pro, Honor 8X

Pozn.: Při smartphonech s nákupní cenou v rozmezí přibližně od 60 € do 100 € doporučuje FixServis zvážit nákup nového zařízení.

Co dodat na závěr?

Pokud s výměnou poškozeného displeje na vašem Huawei nemáte zkušenosti, doporučujeme obrátit se na odborníky ve FixServis. Tento autorizovaný servis Huawei a Honor vám celou výměnu zrealizuje už do 30 minut a zařízení si i nadále udrží případnou voděodolnost. Navíc po jakékoliv opravě během prvního roku se na vaše zařízení bude i nadále vztahovat záruka!

Domů
Sdílet
Diskuse