Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. listopadu 2020 16:23
Čas čtení 1:00
Tereza Šnajdrová

Rodina plní sen zesnulé Niny Hustedové: Postavme domov důchodců

NEWS
Uložit Uložené

Pohřešovaná Nina Hustedová byla v úterý nalezena mrtvá. Rodina se nyní pokouší splnit její sen.

V pátek se slehla zem po Nině Hustedové a jejím kamarádovi Janu Polyákovi, kteří se spolu sešli a od té doby je již nikdo neviděl. V úterý pak byla nalezena mrtvá v pražské oboře Hvězda. Spekulace hovoří o tom, že ji zavraždil právě Jan, který ještě v pátek ukončil svůj život skokem pod metro. Nyní rodina Niny rozjela projekt, pomocí kterého se snaží splnit její sen. Tím je stavba domova důchodců po vzoru dánských zařízení pro seniory.

Doporučeno
Nalezené tělo v oboře Hvězda patří pohřešované Nině. Muž spáchal sebevraždu Nalezené tělo v oboře Hvězda patří pohřešované Nině. Muž spáchal sebevraždu 10. listopadu 2020 10:37

Rádi bychom splnili Nině její sen, který podle nás nejlépe vystihuje, jak skvělým člověkem byla. Když Nině a její sestře Aničce umírala v Dánsku babička, pomáhaly v tamním domově pro seniory, kde byla babička umístěna. Ninu fungování zařízení velice oslovilo a chtěla postavit domov důchodců, který by fungoval na podobném principu, i tady v Česku. Bohužel nás Nina navždy opustila, a tak si s ní nemůžeme tenhle sen splnit. Můžeme ho ale splnit pro ni,“ stojí v popisku u veřejné sbírky na webu Darujme.

Rodina zesnulé chce postavit rodinný domov důchodců, jenž bude nést Niny jméno a ve kterém každý nalezne pochopení a lásku. Detaily projektu zatím známé nejsou, ale podle prvních informací by mělo jít o domov, který by byl sdílen se školkou a setkávaly by se v něm různé generace. 

Budeme vám vděční, pokud je podpoříte a umožníte jim tak tuto vizi realizovat. Každý příspěvek bude cihlou k postavení snu, díky kterému bude Nina moci pomáhat ostatním, i když už není mezi námi. Rodina Niny bude moc ráda, pokud tohoto snu budete součástí i vy,“ je uvedeno v popisu veřejné sbírky, do které můžeš přispět i ty.

Domů
Sdílet
Diskuse