Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. prosince 2020 8:48
Čas čtení 0:47
Miriam Rumanková

Londýnem se šíří nový kmen koronaviru. Podle Johnsona je až o 70 % nakažlivější

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Britský premiér Boris Johnson nařídil, že lidé ze zasažených částí Londýna musí od neděle zůstat doma minimálně do 30. prosince.

Televize BBC informuje o tom, že pro Londýn a jihovýchodní část Anglie budou od neděle platit nová pravidla. Jelikož se zemí podle premiéra Borise Johnsona šíří nový kmen koronaviru, který je až o 70 % nakažlivější. Obyvatelé, kterých se nová pravidla týkají, se doma zdrží minimálně do 30. prosince.

Ve Spojeném království se podle expertů šíří kmen koronavir, který se přenáší rychleji. Podle hlavního poradce britského premiéra pro zdravotnictví Chrise Whittyho ale nezpůsobuje větší zdravotní problémy než předchozí varianta. I na tento kmen podle všeho funguje aktuální vakcína.

Na tyto zprávy již reagovalo Nizozemsko, které zakázalo leteckou přepravu cestujících z Velké Británie. Toto nařízení bude platné od 1. ledna. Nizozemci navíc provedli namátkovou kontrolu starších případů ze začátku prosince a nákazu novým kmenem mezi nimi potvrdili.

Zpět
Sdílet
Diskuse