Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
23. prosince 2020 v 7:27
Čas čtení 0:33
Ondřej Jarůšek

Aktualizováno: V Česku přibylo přes 10 tisíc nakažených, skóre PES se zvýšilo na 81 bodů

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Pět dní bylo skóre PES na 76 bodech.

8Celorepublikové skóre protiepidemického systému PES se k dnešnímu dni zvýšilo na 81 bodů. Od pátku se skóre indexu drželo na 76 bodech. Za tento nárůst může zvýšený podíl pozitivních testů na onemocnění covid-19. Informoval o tom server Novinky.

Za včerejší den u nás přibylo 10 821 případů nákazy koronavirem. Takto vysoké denní přírůstky byly naposledy začátkem listopadu. Aktuálně je tak v Česku 88 722 aktivních případů.

V nemocnicích se v tuto chvíli nachází 4 782 hospitalizovaných pacientů, z toho 618 je ve vážném stavu. 

Doporučeno
Zákaz vycházení od 21. hodiny, zavřené bary, restaurace i služby. Jak by se změnil život v Česku v 5. stupni PES Zákaz vycházení od 21. hodiny, zavřené bary, restaurace i služby. Jak by se změnil život v Česku v 5. stupni PES 22. prosince 2020 v 21:16

Přestože skóre systému PES už od pátku minulého týdne odpovídá pátému, tedy nejvyššímu stupni, zatím v Česku platí stupeň čtvrtý. Přechod do stupně číslo pět je však zřejmě jen otázkou času.

Co všechno by se v Česku po přechodu do pátého stupně změnilo, jsme shrnuli v tomto článku. Znamenalo by to například zákaz vycházení od 21. hodiny a v obchodech by byl umožněn jen nákup nezbytného zboží

Domů
Sdílet
Diskuse