Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. ledna 2021 11:33
Čas čtení 0:53
Martin Mičuda

Na pohled stejné, měření sil však ukázalo evidentní rozdíl mezi áčkovými AMG

Na pohled stejné, měření sil však ukázalo evidentní rozdíl mezi áčkovými AMG
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.carwow.co.uk/blog/mercedes-amg-a45-s-vs-mercedes-amg-a35-drag-race" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">carwow.co.uk</a>
TECH
Uložit Uložené

Carwow porovnal A 35 a A 45 S.

Když Mercedes-Benz, respektive Mercedes-AMG světu ukázal novou A35, věděli jsme, že ještě zdaleka nejde o poslední slovo automobilky. Nejmenší počin s plaketou AMG na trhu totiž v těsném závěsu přišel v ještě brutálnějším podání – A 45 S. Na pohled možná velké rozdíly pozorovatelné nejsou (jiná maska a počet koncovek výfuku), dokonce i motor jako takový se zdá být stejný, autentické srovnání ale ukázalo to, co se čekalo.

Asi tě nepřekvapí, že se o něj postaral Mat Watson z portálu Carwow, který postavil bok po boku Mercedes-AMG A 35 a A 45 S a poukázal na evidentní rozdíl. Ještě dříve, než uvidíš ve videu srovnání akcelerace, pružného zrychlení a brzdné dráhy, připomeňme si techniku.

Doporučeno
Nejvýkonnější BMW současnosti poodhaluje unikátní detaily i technické parametry Nejvýkonnější BMW současnosti poodhaluje unikátní detaily i technické parametry 31. prosince 2020 8:00

Faktem je, že pod kapotou obou modelů je dvoulitrový benzínový čtyřválec. 35 ale disponuje „standardním“ agregátem, zatímco 45 S se chlubí ručně vyráběným motorem s patřičnými vylepšeními a podstatně vyšším výkonem. Ba co víc, A 45 S má pod kapotou nejsilnější benzínový dvoulitrový motor v sériovém autě na světě. Parametry jsou tedy následující:

A 35 - 225 kW / 306 k & 400 Nm, 7-st. AMG Speedshift DCT, od 1,3 milionu Kč

 A 45 S - 310 kW / 421 k & 500 Nm, a 8-st. AMG Speedshift DCT, od 1,75 milionu Kč

Oba modely mají pochopitelně pohon všech čtyř kol 4Matic (45 s režimem Drift Mode). Silnější z dvojice má sice vyšší váhu (1555 vs 1 635 kg), ale zároveň lépe brzdy. Výsledek? Sleduj.

Domů
Sdílet
Diskuse