Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
31. května 2021 15:33
Čas čtení 1:20
Adam Smeták

Stává se z Brna české Silicon Valley? V jeho centru vyrostlo moderní coworkingové centrum za více než 50 milionů korun

Stává se z Brna české Silicon Valley? V jeho centru vyrostlo moderní coworkingové centrum za více než 50 milionů korun
Zdroj: se svolením CTP
KULTURA
Uložit Uložené

Brno vytváří pro malé a střední podniky příznivé prostředí.

Brno je Mekkou inovací a pokroku. Občas se mu dokonce přezdívá české Silicon Valley. Na první dobrou to může znít jako přehnaný příměr, ale faktem je, že v druhém největší českém městě se v posledních letech vyrojila řada skvělých start-upů a technologických firem. Podle magazínu Forbes investuje Jihomaravský kraj do do vědy a výzkumu nejvíce ze všech krajů v Česku a sídlí v něm nejvíce malých a středních podniků s vlastním výzkumem a vývojem. 

V tomto prostředí nabírá na trendu i takzvaný coworking. Jde o způsob práce, kdy jedny kancelářské prostory sdílí více na sobě nezávislých pracovníků nebo firem. Ne každá firma potřebuje využívat kanceláře neustále, navíc v době po pandemii to zřejmě bude platit dvojnásob. I proto lze očekávat nárůst popularity sdílených kanceláří. V Brně na tom zapracoval evropský průmyslový developer CTP s projektem, o kterém si povíme níže.

Doporučeno
Černá fasáda, která ukrývá světlý interiér aneb dokonalá přestavba starší chaty z minulého století od českých architektů Černá fasáda, která ukrývá světlý interiér aneb dokonalá přestavba starší chaty z minulého století od českých architektů 19. února 2021 12:54
Domů
Sdílet
Diskuse