Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2021 18:47
Čas čtení 0:40
Lukáš Čelka

Ruského opozičního lídra Navalného odsoudili na 30 dní vězení: Už první noc po návratu do Ruska strávil v policejní cele

NEWS
Uložit Uložené

Z Navalného udělali podle Centra pro lidská práva politického vězně.

Ruského opozičního lídra Alexeje Navlného soud odsoudil na 30 dní vězení. Kromě toho, že celé hodiny nikdo nevěděl, kde politika vlastně drží, nepustili k němu ani jeho vlastní právníky.

V loňském roce byl Navalnyj otráven novičokem, přičemž podezření spadá na agenty ruské tajné služby FSB. Hned po návratu do země politika zatkli a odsoudili na soudu, který proběhl přímo na policejním oddělení na předměstí Moskvy, kde Navalnyj musel strávit noc. K propuštění ruského opozičního politika vyzývá Evropská unie, USA a několik evropských zemí včetně Česka.

Doporučeno
Zuzana Čaputová se s přítelem vyfotila v přírodě. Hejteři komentují, že porušila lockdown, nevědí, kde jsou Malé Karpaty Zuzana Čaputová se s přítelem vyfotila v přírodě. Hejteři komentují, že porušila lockdown, nevědí, kde jsou Malé Karpaty 18. ledna 2021 15:07

Z Navalného udělali podle Centra pro lidská práva politického vězně. Jeho uvěznění považují za absurdní a protizákonné. „Zadržení opozičního politika pod nezákonnou a bezdůvodnou záminkou, který se před nikým neskrýval a po pokusu o atentát veřejně oznámil svůj návrat, je politicky motivovanou svévolí a odvetou,“ prohlásilo Centrum pro lidská práva.

Putin chce Navalného umlčet

Podle slov českého šéfa diplomacie Tomáše Petrick jsou údajné důvody pro politikovo uvěznění jen zástěrkou pro to, aby ho mohli umlčet. Ruská vláda se totiž bojí, že by Navalnyj mohl nějakým způsobem mobilizovat tamní společnost.

Domů
Sdílet
Diskuse