Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. ledna 2021 8:13
Čas čtení 0:37
Adam Novosad

Dominika Cibulková už pracuje na odběrovém místě v první linii

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Svou výpomoc nabídla ministerstvu zdravotnictví poté, co se informace o jejím očkování dostala do médií.

Přednostní očkování Dominiky Cibulkové vyústilo do mediální kauzy, kterou se bývalá tenistka snaží přeměnit na pozitivní věc pro společnost. I proto přijala výzvu ministerstva zdravotnictví, které jí navrhlo, aby si přednostní vakcínu přišla odpracovat do první linie.

Dominika Cibulková od dnešního rána pomáhá při odběrech v Národním ústavu dětských nemocí v Bratislavě. Její výpomoc rozhodně nevyjde nazmar, protože od pondělí začal na Slovensku celoplošný screening, a tak se navyšují počty mobilních odběrových míst na antigenní testování, což zvyšuje tlak zejména na zdravotnický personál.

Doporučeno
Jaroslav Flegr: Situace bude hrozná v celé Evropě, ale v Česku to bude asi nejhorší (Rozhovor) Jaroslav Flegr: Situace bude hrozná v celé Evropě, ale v Česku to bude asi nejhorší (Rozhovor) 17. ledna 2021 11:54

Dominika Cibulková už zarezáva na odbernom mieste v prvej línii
Zdroj: HN/Youtube Reprofoto

Na odběrovém místě bude dnes Cibulková pomáhat po administrativní stránce. Sama označila své působení v první linii za velkou výzvu, na kterou je zvědavá, ale konstatovala, že když člověk udělá chybu, tak se jí musí postavit čelem.

Alespoň tímto způsobem chce podpořit zdravotníky, které pandemie vytěžuje tak, jako nikdy dosud. Dnes by měla bývalá tenistka pracovat do dvanácté hodiny, protože pak se musí vrátit domů ke svému malému synovi, o kterého se zatím stará manžel.

Domů
Sdílet
Diskuse