Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2021 13:53
Čas čtení 1:03
Tereza Šnajdrová

VIDEO: Dvouletá dívka ve Vietnamu vypadla z 11. patra. Díky rychlé reakci kurýra pád přežila

VIDEO: Dvouletá dívka ve Vietnamu vypadla z 11. patra. Díky rychlé reakci kurýra pád přežila
Zdroj: TASR/František Iván
NEWS VIETNAM
Uložit Uložené

K incidentu došlo minulou neděli v jedné ze čtvrtí vietnamského hlavního města Hanoj.

Pořádné drama zažili minulou neděli obyvatelé jedné čtvrti vietnamského města Hanoj, kde z 11. patra vypadla dvouletá dívenka. Na první pohled smrtelný pád se však dočkal šťastného konce, a to díky rychlému zásahu kurýra, který včas vyběhl z auta a dívku chytil, informuje deník Guardian.

Doporučeno
Na piloty letadla zaútočila agresivní kočka. Let museli přeložit na další den Na piloty letadla zaútočila agresivní kočka. Let museli přeložit na další den 2. března 2021 6:56

Jedenatřicetiletý kurýr Nguyen Ngoc Manh čekal v zaparkované dodávce na klienta, který si měl přijít pro zásilku, když zaslechl dětský pláč. „Nejdřív jsem si myslel, že je to pláč dítěte, které trestají rodiče,“ uvedl Manh. Když se podíval na místo, odkud pláč vychází, uviděl dvouletou dívenku balancující na římse v 11. patře.

Kurýr na nic nečekal, vyběhl z auta a vylezl na stříšku před vchodem, aby mohl dívčin pád z padesátimetrové výšky zbrzdit. „Moc jsem nepřemýšlel. Když jsem uviděl to děvčátko, okamžitě se mi vybavila má dcera,“ řekl Mahn.

Jakmile se ocitl na stříšce, která pod jeho vahou praskla, dívka ztratila rovnováhu a začala padat k zemi. Mahnovi se i přes všechny komplikace podařilo dítě zachytit a incident tak měl šťastný konec.

Holčička byla následně se zlomenou rukou a nohou převezena do nemocnice, ale měla by být v pořádku. „I teď se celý třesu. Ihned jsem spěchal domů za dcerou. Až když jsem ji objal, tak můj strach zmizel. Je ve stejném věku jako to dítě,“ doplnil pak místní hrdina.

Doporučeno
Kontroly na hranicích okresů: Kolik vozidel bylo zkontrolováno ve tvém kraji? Kontroly na hranicích okresů: Kolik vozidel bylo zkontrolováno ve tvém kraji? 2. března 2021 11:40
Domů
Sdílet
Diskuse