Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2021 6:56
Čas čtení 0:37
Lukáš Čelka

Na piloty letadla zaútočila agresivní kočka. Let museli přeložit na další den

Na piloty letadla zaútočila agresivní kočka. Let museli přeložit na další den
Zdroj: Wikipedia Commons / @Jvanree
NEWS
Uložit Uložené

Podle slov personálu letadla je zvíře napadlo půl hodiny po vzletu.

Súdánští piloti zažili v letadle více než bizarní příhodu. Během středečního letu z Chartúmu do katarské Dohy na ně zaútočila agresivní kočka. Personálu se ji nepodařilo odchytit, a tak byli nuceni vrátit se s celým strojem zpět na letiště, upozornil portál TV Noviny.

Podle slov pilotů společnosti Sudanese Tarco je zvíře napadlo půl hodiny po vzletu. Domnívají se, že se kočka do kokpitu dostala během úklidu – čili v době, kdy bylo letadlo zaparkované v hangáru.

Doporučeno
Kvůli batoleti bez roušky neodletělo v Kanadě letadlo Kvůli batoleti bez roušky neodletělo v Kanadě letadlo 10. září 2020 17:10

Navzdory snaze kočku odchytit a pokračovat v letu se letadlo plné pasažérů muselo vrátit na letiště a jeho odlet přesunuli na další den. Bezpečnostní předpisy nařizují v takovém případě letadlo otočit a přistát.

Nebylo to poprvé

V roce 2004 posádka belgického letadla zažila podobný případ. Letadlo museli otočit zpět na bruselské letiště poté, co na letušku zaútočila agresivní kočka, která utekla z klece umístěné v zavazadlovém prostoru. Vyplašené zvíře si to namířilo do prostorů, kde se v té době podávalo jídlo.

Domů
Sdílet
Diskuse