Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. března 2021 13:25
Čas čtení 1:15
Adam Smeták

Fiala: V zákazu pohybu mezi okresy nevidíme žádný efekt. Budeme chtít po vládě, aby vyhodnotila jeho účinnost

Fiala: V zákazu pohybu mezi okresy nevidíme žádný efekt. Budeme chtít po vládě, aby vyhodnotila jeho účinnost
Zdroj: Občanská demokratická strana
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Podle ODS nemá zákaz pohybu mezi okresy a zákaz styku mezi rodinnými příslušníky žádný efekt. Po vládě bude chtít vyhodnocení účinnosti těchto opatření.

Již třetí týden platí zákaz cestování mezi okresy a zákaz navštěvování přátel a příbuzných mimo vlastní domácnost. Počty nakažených přesto příliš neklesají. Za úterý bylo identifikováno 13 934 nových případů a zřejmě i na to reagoval předseda ODS Petr Fiala, který na Twitteru uvedl, že ve zmíněných opatřeních nevidí žádný efekt

„Lidé jsou už třetí týden zavření v osobním lockdownu, čísla nakažených ale neklesají. Budeme po vládě chtít, aby vyhodnotila účinnost nesmyslného zákazu pohybu mezi okresy a zákaz styku mezi rodinnými příslušníky. Nevidíme v nich fakt žádný efekt,“ napsal.

Dle jeho názoru nejde o bezhlavé rozvolňování ale o otázku zdravého rozumu. „Vláda nemá zasahovat do vztahu mezi dětmi a rodiči, vnuky a prarodiči. Nežijeme ve sci-fi filmu. Sociální vazby nemohou být nahrazeny videohovory. Koronavirus porazíme osobní zodpovědností a rychlým očkováním,“ dodal.

Doporučeno
Hamáček se ostře opřel do Pirátů. Ve vládě děláš Babišovi hadr na podlahu, vzkázal mu Kalousek Hamáček se ostře opřel do Pirátů. Ve vládě děláš Babišovi hadr na podlahu, vzkázal mu Kalousek 16. března 2021 15:21
Domů
Sdílet
Diskuse