Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. března 2021 17:15
Čas čtení 1:15
Tereza Šnajdrová

Kultura přestala existovat, napsal houslista Šporcl Babišovi. Na Twitteru se pak strhla další přestřelka mezi politiky

Kultura přestala existovat, napsal houslista Šporcl Babišovi. Na Twitteru se pak strhla další přestřelka mezi politiky
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ANDREJ BABIŠ DOMINIK FERI KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Houslový virtuos napsal otevřený dopis premiérovi.

To, že kulturu koronavirus úplně položil, ti asi říkat nemusíme. Houslista Pavel Šporcl se proto rozhodl napsat otevřený dopis premiéru Andreji Babišovi (ANO), v němž ho upozorňuje na to, že kultura přestala existovat. „Podpora našich umělců je nedostatečná,tweetnul následně premiér.

Doporučeno
Budoucnost hudebních festivalů je nejistá. Pořadatelů pěti velkých festivalů jsme se zeptali, jak to vidí s letošním létem Budoucnost hudebních festivalů je nejistá. Pořadatelů pěti velkých festivalů jsme se zeptali, jak to vidí s letošním létem 22. března 2021 16:36

Kultura obecně přestala existovat. Nemám na mysli to, že se nemohou konat koncerty, divadla, jsou zavřené výstavní síně atd. Mám na mysli stav, kdy se o kultuře nemluví, nepíše, je odstavena na vedlejší, možná poslední kolej. Ani si nepamatuji, že bych viděl a slyšel ministra kultury hovořit o kultuře, o nutnosti jejího zachování, psychické a finanční podpoře umělcům, vládu o její důležitosti...,napsal Šporcl.

Domů
Sdílet
Diskuse