Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2021 9:48
Čas čtení 0:48
Vojtěch Vanda

K pietním křížům na Staroměstském náměstí někdo nastříkal nápis „Za oběti neschopné vlády!“

K pietním křížům na Staroměstském náměstí někdo nastříkal nápis „Za oběti neschopné vlády!“
Zdroj: Policie ČR
ZAJÍMAVOSTI KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Policie po pachateli pátrá.

Pietu za oběti koronaviru narušil nápis, který se na dlažbě Staroměstského náměstí objevil pod rouškou tmy. V pondělí večer někdo k 25 000 křížů, jež křídovým sprejem nasprejoval spolek Milion chvilek pro demokracii jako vzpomínku na oběti koronaviru, napsal nápis „ZA OBĚTI NESCHOPNÉ VLÁDY!“ Pachatel zatím není známý, policie po něm pátrá.

Doporučeno
Pieta za oběti koronaviru: Dlažbu Staroměstského náměstí pokrylo 25 tisíc křížů Pieta za oběti koronaviru: Dlažbu Staroměstského náměstí pokrylo 25 tisíc křížů 22. března 2021 10:05

Včera jsme tě informovali o tom, že spolek Milion chvilek pro demokracii inicioval pietní akci na Staroměstském náměstí. Organizátoři nasprejovali křídovým sprejem na dlažbu náměstí bílé kříže, jež měly k ročnímu výročí jednoho roku od začátku pandemie připomenout všech 25 000 obětí, které nemoci podlehly. Akci mělo doprovázet rozeznění zvonů, jimiž si oběti připomínala města a obce po celé republice.

Domů
Sdílet
Diskuse