Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. března 2021 10:05
Čas čtení 1:11
Tereza Šnajdrová

Pieta za oběti koronaviru: Dlažbu Staroměstského náměstí pokrylo 25 tisíc křížů

Pieta za oběti koronaviru: Dlažbu Staroměstského náměstí pokrylo 25 tisíc křížů
Zdroj: se souhlasem Davida Bodečka
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Kříže připomínají oběti koronaviru.

Aktualizováno v 12:10 hodin: Jan Čižinský, starosta Prahy 7, na Twitteru uvedl, že kříže na Staroměstském náměstí zůstanou až do doby, než je smyje déšť.

V pondělí ráno se na Staroměstském náměstí objevilo 25 tisíc namalovaných křížů, které nám připomínají oběti koronaviru. Kříže, za kterými stojí sdružení Milion chvilek pro demokracii, budou dnes odpoledne smyty a na památku obětí se také v celém Česku přesně v poledne rozezní kostelní zvony, informuje hlavní město Praha na Twitteru.

Doporučeno
Schillerová: Vláda se shodla, že požádá o prodloužení nouzového stavu o 30 dní Schillerová: Vláda se shodla, že požádá o prodloužení nouzového stavu o 30 dní 21. března 2021 14:10

Dnes je to rok, co v Česku zemřel první člověk s nemocí Covid-19. Celkem už u nás zemřelo více než 25 tisíc lidí. Na Staroměstském náměstí se dnes ráno objevilo 25 tisíc křížů, za každou oběť pandemie nemoci Covid-19 jeden,“ tweetlo hlavní město Praha.

Domů
Sdílet
Diskuse