Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2021 13:30
Čas čtení 0:51
Ondřej Jarůšek

Kalousek na Staroměstské náměstí položil růže pro oběti pandemie za jejich pozůstalé

Kalousek na Staroměstské náměstí položil růže pro oběti pandemie za jejich pozůstalé
Zdroj: Miroslav Kalousek / Twitter
NEWS
Uložit Uložené

Kalousek si za gesto vysloužil pozitivní reakce.

Někdejší ministr financí a bývalý předseda TOP 09 Miroslav Kalousek na přání několika svých příznivců položil pětici růží za jejich zemřelé příbuzné na Staroměstské náměstí v Praze. To již několik dní pokrývají kříže za oběti pandemie.

„Potřebovala bych tam dát jednu kytku za mého taťku,“ napsala před pár dny na Twitteru jedna uživatelka. Kalousek pohotově zareagoval a přislíbil, že růži na místo jejím jménem položí. Závazek dal na Twitteru ještě několika dalším osobám. A slib dodržel.

„Vašim blízkým jsem řekl, že ty růže jsou od Vás. Přijměte, prosím, moji upřímnou soustrast,“ napsal v pátek Kalousek na svém Twitterovém účtu, kde označil osoby, jejichž jménem květiny na náměstí pokládal. K příspěvku přiložil i fotografie.

Doporučeno
K pietním křížům na Staroměstském náměstí někdo nastříkal nápis „Za oběti neschopné vlády!“ K pietním křížům na Staroměstském náměstí někdo nastříkal nápis „Za oběti neschopné vlády!“ 23. března 2021 9:48

Kříže se na Staroměstském náměstí objevily v pondělí ráno, je jich 25 tisíc a připomínají oběti koronaviru. Jan Čižinský, starosta Prahy 7, na Twitteru uvedl, že kříže na místě zůstanou až do doby, než je smyje déšť. Později ke křížům neznámý pachatel nasprejoval nápis „ZA OBĚTI NESCHOPNÉ VLÁDY“.

Domů
Sdílet
Diskuse