Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. března 2021 18:45
Čas čtení 0:58
Adam Smeták

Slovenský premiér Matovič odstupuje

Slovenský premiér Matovič odstupuje
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
NEWS
Uložit Uložené

Koaliční krize na Slovensku končí odstupem současného premiéra.

Slovenský premiér Igor Matovič (OĽANO) v neděli oznámil, že odstupuje z funkce. Nahradit by jej měl současný slovenský ministr financí Eduard Heger (OĽANO). U našich východních sousedů tak pravděpodobně končí déle trvající koaliční krize, která vznikla kvůli tajnému nákupu vakcíny Sputnik V. Ze slov odstupujícího premiéra plyne, že by v nově složeném kabinetu chtěl zastávat post ministra financí. 

Matovič původně požadoval výměnou za svůj konec například abdikaci prezidentky Zuzany Čaputové. Nakonec se ale rozhodl od svých požadavků vůči vládním stranám SaS a Za ľudí ustoupit. 

„Vítám tento krok premiéra Igora Matoviče, kterým se ukončí krize v koalici, kterou jsme nechtěně traumatizovali celé Slovensko. Pevně věřím, že se semkneme a budeme to společně táhnout dál,“ uvedl jeho koaliční kolega a šéf strany Sme rodina Boris Kollár.

Doporučeno
Češi vzpomínají na socialismus: Dědovi zbourali kostel před očima. O telefon jsme žádali v roce 1977, připojili nás 1989 Češi vzpomínají na socialismus: Dědovi zbourali kostel před očima. O telefon jsme žádali v roce 1977, připojili nás 1989 28. března 2021 10:51
Domů
Sdílet
Diskuse